Με τον Σαλάχ φαίνεται να συνδέεται το εκρηκτικό γιλέκο που βρέθηκε στο Παρίσι

Γιλέκο με εκρηκτικά εντοπίστηκε στο Παρίσι, στην ίδια περιοχή που είχε εντοπιστεί ανήμερα των τρομοκρατικών επιθέσεων το κινητό τηλέφωνο του καταζητούμενου όγδοου δράστη, του Αμπντεσλάμ Σαλάχ, όπως μεταδίδει το Associated Press.

Το γιλέκο βρέθηκε από οδοκαθαριστή μέσα σε ένα σωρό με σκουπίδια στο νότιο προάστιο Μονρούζ.

Τα εκρηκτικά ήταν χωρίς πυροκροτητή, όμως, σύμφωνα πάντα με το AP, η βόμβα περιείχε μεταλλικά μπουλόνια, όπως και τα γιλέκα που χρησιμοποίησαν οι βομβιστές της γαλλικής πρωτεύουσας.

Επισήμως δεν υπάρχει ακόμα κάποια ανακοίνωση των γαλλικών Αρχών που να συνδέει το γιλέκο με το μακελειό της 13ης Νοεμβρίου ή με σχέδια για κάποια νέα επίθεση.

Ο Αμπντεσλάμ Σαλάχ διέφυγε στο Βέλγιο λίγες ώρες μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου και οι γαλλικές Αρχές δεν αποκλείουν ότι δίστασε να ανατιναχθεί κατά τη διάρκεια των τρομοκρατικών χτυπημάτων.

Πάντως, οι δύο φίλοι του Σαλάχ που τον οδήγησαν στις Βρυξέλλες τα ξημερώματα της 14ης Νοεμβρίου – και έχουν συλληφθεί με κατηγορίες για τρομοκρατία – υποστηρίζουν στις καταθέσεις τους ότι ο Σαλάχ φερόταν με τρόπο που τους φόβισε και δεν αποκλείουν να μετέφερε τα εκρηκτικά του στο Βέλγιο.
Πηγή: skai.gr