Κλείσιμο

Αγόρασε στην κόρη του διαμάντι αξίας μόλις 48,5 εκατ. δολαρίων

Ο οίκος Sotheby's ανακοίνωσε πως σε δημοπρασία κοσμημάτων που έλαβε χώρα εχθές στην Ελβετία δημοπρατήθηκε ένα σπάνιο μπλε διαμάντι 12,03 καρατίων για το ποσό ρεκόρ των 48,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το συγκεκριμένο διαμάντι, το οποίο και έχει το ψευδώνυμο «Blue Moon» λόγο της σπανιότητάς του, είναι 12,03 καρατίων και τοποθετήθηκε σε δαχτυλίδι. Ο νέος κάτοχός του, με βάση την Sotheby's είναι ένας μεγιστάνας από το Χόνκ Κόνγκ ο οποίος το αγόρασε προς τιμήν της κόρης του. Ο οίκος Sotheby's μάλιστα αποκάλυψε πως το διαμάντι μετά την πώλησή του απέκτησε και όνομα και αυτό δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από αυτό της κόρης του μεγιστάνα. Το διαμάντι πλέον ονομάζεται Josephine.

Ο ασιάτης μεγιστάνας όπως αποκάλυψαν ξένα μέσα είναι ο Joseph Lau ο οποίος εκτιμάται πως διαθέτει σύμφωνα με το Forbes περιουσία που ξεπερνά τα 9 δισεκατομμύρια δολάρια και ασχολείται με επιχειρήσεις Real Estate. Το παρελθόν του κυρίου Joseph Lau δεν είναι πάντως αυτό που θα λέγαμε «κρυστάλλινο» καθώς έχει μία καταδίκη σε πολυετή φυλάκιση για κτηματομεσιτικό σκάνδαλο στο Μακάο.

Ο κύριος Joseph Lau δεν έχει συλληφθεί  καθώς «αποφεύγει» να πηγαίνει στην πρώην πορτογαλική αποικία για τις διακοπές του, ενώ το Μακάο δεν μπορεί να ζητήσει και την έκδοση του από το Χόνκ Κόνγκ λόγω του ότι οι δυο αυτές διοικητικές περιφέρειες της Κίνας που τελούν υπό ειδικό καθεστώς δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα.
Πηγή: skai.gr - Γιάννης Χαραμίδης