Αποκλείεται η Ρωσία από τους Ολυμπιακούς Αγώνες;

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα η WADA αλλά και η IAAF στη Γενεύη ανακοινώθηκε πως αρχικά είναι πολύ πιθανό η Ρωσική Ομοσπονδία να αποκλειστεί από οποιαδήποτε ευρωπαϊκή ή παγκόσμια διοργάνωση καθώς τα στοιχεία της έρευνας η οποία διεξήχθη από ανεξάρτητη επιτροπή, δείχνουν πως η Ρωσία έχει προχωρήσει σε μία σκανδαλώδη διαδικασία συγκάλυψης αθλητών οι οποίοι ντοπάρονται.

Το ζητούμενο πάντως σύμφωνα με τα δεδομένα που είδαν το φως της δημοσιότητας από τη συγκεκριμένη έρευνα είναι πως δεν είναι μόνο η Ρωσική Ομοσπονδία «μπλεγμένη» στο συγκεκριμένο σκάνδαλο. Οι ανεξάρτητοι ελεγκτές έχουν συλλέξει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι Ομοσπονδίες πολλών σημαντικών χωρών στο κομμάτι του αθλητισμού έχουν προχωρήσει σε σκανδαλώδεις συμφωνίες με εκπροσώπους της IAAF οι οποίοι έναντι μεγάλων χρηματικών ποσών αναλάμβαναν να καλύψουν ή καλύτερα να «μαγειρέψουν» ύποπτα δείγματα doping ακόμη και πολύ μεγάλων προσωπικοτήτων του αθλητισμού.

Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό εάν η IAAF θα κάνει αποδεκτή την έκθεση της ανεξάρτητης αρχής, αλλά σύμφωνα με το Reuters οι επικεφαλής της είναι αποφασισμένοι να φτάσουν την υπόθεση μέχρι το τέλος. Σημειώνεται πως μετά το σκάνδαλο χρηματισμού το οποίο έπληξε σε μεγάλο βαθμό το πρεστίζ της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ένα τέτοιου τύπου σκάνδαλο αναμένεται να κλονίσει σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό τον αθλητισμό στο σύνολό του καθώς θα μιλάμε για παραποίηση αποτελεσμάτων και για πληρωμένες με απόλυτη μάλιστα συγκάλυψη επιδόσεις.
Πηγή: skai.gr - Γιάννης Χαραμίδης