Κλείσιμο

Σχεδόν 150 παιδιά διασώθηκαν από κυκλώματα πορνείας στις ΗΠΑ (video)

149 παιδιά, το νεότερο εκ των οποίων είναι 12 ετών, διασώθηκαν από τα δίχτυα κυκλωμάτων πορνείας στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης το FBI.

Τα ανήλικα θύματα εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης που διενήργησε το FBI σε 135 πόλεις κατά μήκος των ΗΠΑ, σε συνεργασία με τοπικές και πολιτειακές αστυνομικές Αρχές.

Περισσότεροι από 150 μαστροποί και άλλα εμπλεκόμενα πρόσωπα συνελήφθησαν.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν περισσότεροι από 500 άνδρες των σωμάτων ασφαλείας, οι οποίοι έλαβαν μέρος σε παρακολουθήσεις ξενοδοχείων, καζίνο, στάσεων φορτηγών και άλλων χώρων όπου οι δραστηριοποιούνται οι προαγωγοί εκδιδόμενων ανηλίκων και γυναικών.

Το αποτέλεσμα της επιχείρησης χαιρέτισε η υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Λορέτα Λίντς. «Περισσότερα παιδιά θα κοιμηθούν ασφαλή σήμερα, και περισσότεροι κακοποιοί θα αντιμετωπίσουν την κρίση του δικαστικού συστήματος», σημείωσε σε γραπτή δήλωσή της, επικροτώντας το έργο του FBI.

Πρόκειται για την ένατη φορά τα τελευταία χρόνια που το FBI πραγματοποιεί τέτοιου είδους επιχείρηση με στόχο τα κυκλώματα πορνείας ανηλίκων. Η φετινή δράση ήταν η μεγαλύτερη που έχει γίνει έως σήμερα.

Οι εν λόγω επιχειρήσεις αποτελούν μέρος του ομοσπονδιακού προγράμματος Χαμένη Αθωότητα, το οποίο, από τη δημιουργία του το 2003, έχει οδηγήσει στη διάσωση και την ταυτοποίση περίπου 4.800 παιδιών που ήταν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης. Πάνω από 2.000 μαστροποί και άλλοι εγκληματίες έχουν καταδικαστεί για αδικήματα που συνδέονται με την έκδοση ανηλίκων.



Πηγή: FBI
Πηγή: skai.gr