Ιερουσαλήμ: Απαγόρευση εισόδου για δύο ημέρες στους Παλαιστίνιους

Οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν πως απαγορεύεται η είσοδος στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ για δύο ημέρες σε όλους τους παλαιστίνιους σε συνέχεια των επιθέσεων οι οποίες κόστισαν τη ζωή σε δύο ισραηλινούς αστυνομικούς.

Αναλυτικότερα με βάση την ανακοίνωση της ισραηλινής αστυνομίας, στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ από σήμερα Κυριακή και μέχρι και τις 12 τα μεσάνυχτα της Δευτέρας δεν έχουν δικαίωμα εισόδου οι παλαιστίνιοι εκτός από όσους διαμένουν μόνιμα στην παλιά πόλη, από τους μαθητές αλλά και όσους διαθέτουν ιδιόκτητο κατάστημα. Σημειώνεται πως στην ανατολική Ιερουσαλήμ κατοικούν κυρίως παλαιστίνιοι οι οποίοι εισέρχονται σχεδόν σε καθημερινή βάση στην παλιά πόλη η οποία είναι και το οικονομικό κέντρο.

Στην ανακοίνωσή της η αστυνομία σημειώνει πως δεν υπάρχει κανένας περιορισμός μετακίνησης για τους άραβες και τους ισραηλινούς οι οποίοι μπορούν να εισέρχονται στην παλιά πόλη χωρίς περιορισμούς.

Οι αστυνομικές αρχές τονίζουν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ τοπικών μέσων πως η συγκεκριμένη απαγόρευση είναι αναγκαία για να διεξαχθεί η έρευνα για τους θανάτους δύο ισραηλινών αστυνομικών το τελευταίο διάστημα.
Πηγή: skai.gr