FBI: Τίποτα δεν διαγράφεται... Χίλαρι

Έντονη αντιπαράθεση έχει πυροδοτήσει στην Ουάσιγκτον η αποκάλυψη ότι το FBI ανέκτησε e-mails της Χίλαρι Κλίντον που η ίδια είχε διαγράψει. Πρόκειται ειδικότερα για μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που η κυρία Κλίντον - ως (τότε) υπουργός Εξωτερικών - είχε σβήσει από τον ιδιωτικό διακομιστή που χρησιμοποιούσε.  

Η Κλίντον, που προηγείται στην προτίμηση των ψηφοφόρων σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις για τις προεδρικές εκλογές του 2016, δέχεται επικρίσεις επειδή χρησιμοποιούσε το ιδιωτικό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της όταν ήταν επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, μεταξύ 2009-2013. Η ίδια υποστηρίζει ότι στο διάστημα αυτό έλαβε περίπου 60.000 μηνύματα, τα μισά εκ των οποίων ήταν ιδιωτικής φύσης και για αυτό τα διέγραψε. Τα υπόλοιπα τα παρέδωσε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, που επικαλείται κυβερνητικούς αξιωματούχους, οι οποίοι διατήρησαν την ανωνυμία τους, το FBI ξαναβρήκε τα σβησμένα μηνύματα, χωρίς να αντιμετωπίσει μεγάλες δυσκολίες. Το δημοσίευμα δεν διευκρινίζει αν ανακτήθηκαν όλα τα διαγεγραμμένα μηνύματα.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης έκρινε πάντως πρόσφατα ότι η Χίλαρι Κλίντον είχε το δικαίωμα να σβήσει τα ιδιωτικά μηνύματα και ότι θα μπορούσε να κάνει το ίδιο ακόμη και αν χρησιμοποιούσε τον διακομιστή του υπουργείου.
Πηγή: skai.gr