Λέσβος: Παραχώρηση εγκαταστάσεων για την ταχύτερη καταγραφή των προσφύγων - μεταναστών

Οι εγκαταστάσεις του γηπέδου "Γεώργιος Σκούφος", στο νοτιοδυτικό άκρο της Μυτιλήνης θα παραχωρηθούν για την διευκόλυνση της καταγραφής των μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται στο νησί, όπως ανακοίνωσε σήμερα (Τρίτη) ο δήμος Λέσβου, παραχώρηση η οποία αποφασίστηκε σε συνεργασία με την πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου.

Η παραχώρηση του εν λόγο χώρου, θα διαρκέσει έως και την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου, καθώς την Παρασκευή ανοίγουν τα σχολεία και ο χώρος θα επιστρέψει στους μαθητές χρήστες του.

«Σκοπός της παραχώρησης», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, «είναι η όσο το δυνατό γρηγορότερη και μαζικότερη καταγραφή και αναχώρηση των παράτυπων μεταναστών και προσφύγων από το νησί μας».

Ήδη, πάντως από τις πρώτες ώρες λειτουργίας του νέου χώρου καταγραφής, παρατηρείται μια σχετική αποσυμφόρηση της πόλης της Μυτιλήνης, «η οποία ελπίζουμε ότι θα συνεχίσει να βελτιώνεται και τις επόμενες μέρες» λέει ο κ. Γαληνός.

Η δημιουργία του νέου χώρου καταγραφής αποτελεί μέρος του νέου σχεδίου αντιμετώπισης των επιπτώσεων του προσφυγικού προβλήματος στη Λέσβο. Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, ενεργοποιούνται το φυλάκιο της Κάπης και της Κλειούς και το στρατόπεδο της Πέτρας. Εκεί θα συγκεντρώνονται οι αφικνούμενοι, αντίστοιχα στη Συκαμνιά και το Μανταμάδο και στην περιοχή της Μήθυμνας. 

Εκεί θα καταγράφονται, θα εκδίδονται εισιτήρια και θα μεταφέρονται στο Σίγρι όπου και θα επιβιβάζονται σε πλοίο που θα βρίσκεται στο λιμάνι του Σιγρίου.

Όσοι πρόσφυγες-μετανάστες έρχονται στη Μυτιλήνη και στη γύρω περιοχή της θα καταγράφονται στο παλιό στρατόπεδο Κουρτζή και από το λιμάνι της Μυτιλήνης θα αναχωρούν για τον Πειραιά. 



Πηγή: skai.gr