Κλείσιμο

Χίλια τρακτέρ στο Παρίσι καθώς συνεχίζεται η οργή των αγροτών

Οργισμένοι αγρότες με περισσότερα από 1.000 τρακτέρ «εισέβαλαν» σήμερα Πέμπτη στο Παρίσι, διαμαρτυρόμενοι για τη μεγάλη πτώση των εισοδημάτων τους.

Οι αγρότες-κτηνοτρόφοι συγκεντρώθηκαν στον κόμβο Λα Νατιόν, στο ανατολικό τμήμα της γαλλικής πρωτεύουσας, όμως οι κάτοικοι ακολούθησαν τις προτροπές των Αρχών αποφεύγοντας σε μεγάλο βαθμό να χρησιμοποιήσουν τα αυτοκίνητά τους. Συνεπώς, η συμφόρηση στους δρόμους δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλη.

Οι παραγωγοί διαμαρτύρονται για τη μείωση των τιμών στα αγροτικά προϊόντα, την οποία αποδίδουν σε ανταγωνισμό από το εξωτερικό, το ρωσικό εμπάργκο στα ευρωπαϊκά οπωροκηπευτικά και σε κακές συμφωνίες με αλυσίδες σούπερ-μάρκετ και διανομείς.

Αντιπροσωπεία των αγροτών θα παραδώσουν λίστα παραπόνων στην κάτω Βουλή (Εθνοσυνέλευση). Στο κείμενο αναμένεται να περιλαμβάνεται και μια σειρά αιτημάτων για τη βελτίωση της κατάστασης.

Η γαλλική κυβέρνηση έχει προσπαθήσει να βρει λύσεις στα προβλήματα των αγροτών, ανακοινώνοντας, μεταξύ άλλων, τη χορήγηση πιστώσεων για την οικονομική στήριξή τους και την αναδιάρθρωση των χρεών τους.

Ωστόσο, οι κινητοποιήσεις δεν έχουν σταματήσει, φέρνοντας σε δύσκολη θέση τους Σοσιαλιστές, καθώς αρχίζουν οι προετοιμασίες για τις προεδρικές κάλπες του 2017.
Πηγή: skai.gr