Εντυπωσιακή αύξηση των φόνων σε δεκάδες αμερικανικές πόλεις

Εντυπωσιακή αύξηση στον αριθμό των φόνων έχει καταγραφεί φέτος σε μια σειρά πόλεων στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως καταδεικνύουν τα νεότερα στοιχεία από τις αστυνομικές διευθύνσεις, τα οποία αποκάλυψαν οι «New York Times».

Πριν καν τελειώσει το καλοκαίρι, περισσότερες από 30 μεγάλες πόλεις ανέφεραν αύξηση της βίας σε σχέση με το 2014, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια ξεκάθαρη εξήγηση για το ανησυχητικό φαινόμενο.

Το μεγαλύτερο άλμα στις δολοφονίες έχει καταγραφεί στο Μιλγουόκι, όπου πριν το τέλος του Αυγούστου είχαν καταγραφεί 104 βίαιοι θάνατοι, έναντι 86 που είχαν λάβει χώρα καθ’ όλη τη διάρκεια του 2014. Σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό οκτάμηνο, η διαφορά είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή, και φτάνει το +76%.

Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και σε άλλες μεγαλουπόλεις. Στη Νέα Ορλεάνη, 120 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί έως τα τέλη Αυγούστου, έναντι 98 το ίδιο διάστημα το 2014.

Στη Βαλτιμόρη, ο αριθμός των βίαιων θανάτων έχει φτάσει τους 125, από 138 στο οκτάμηνο του 2014. Στην Ουάσιγκτον, οι φόνοι έχουν αυξηθεί κατά 32 θύματα, ενώ στο Σεντ Λούις παρατηρείται αύξηση 60%.

Οι Αρχές δεν μπορούν να αιτιολογήσουν την εντυπωσιακή επιδείνωση της κατάστασης σε τόσο πολλά αστικά κέντρα. Οι συγκρούσεις μεταξύ συμμοριών θεωρούνται σταθερά ένα κύριο αίτιο του προβλήματος, όμως πολλοί κορυφαίοι αστυνομικοί αξιωματούχοι σημειώνουν πως όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι σε φτωχές περιοχές επιλέγουν τη βία για να λύσουν μικρές διαφορές.
Πηγή: skai.gr