Πάνω από 240 νεκροί από κυβερνητικούς βομβαρδισμούς στη Συρία

Τουλάχιστον 247 άνθρωποι, ανάμεσά τους και 50 παιδιά, έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τις τελευταίες 10 ημέρες λόγω των αεροπορικών επιδρομών της συριακής αεροπορίας σε περιοχές ανατολικά της Δαμασκού, όπως ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Η πλέον πολύνεκρη επίθεση έλαβε χώρα στην περιοχή Ανατολική Γκούτα, μόλις 15 χιλιόμετρα από τη συριακή πρωτεύουσα, στις 16 Αυγούστου, όπου σκοτώθηκαν 117 άνθρωποι. Η περιοχή ελέγχεται από αντικαθεστωτικούς αντάρτες και πολιορκείται από τις δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Τα αεροπορικά πλήγματα συμπίπτουν με μια ευρύτερη εντατικοποίηση των συγκρούσεων στο συριακό εμφύλιο πόλεμο, που έχει ξεπεράσει σε διάρκεια τα τέσσερα χρόνια και έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 200.000 ανθρώπους.

Τις τελευταίες ημέρες, και η Δαμασκός, έδρα του κ. Άσαντ, έχει πληγεί από σειρά επιθέσεων με ρουκέτες. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, από τις 13 Αυγούστου έχουν σκοτωθεί 27 άνθρωποι ενώ δεκάδες άλλοι έχουν τραυματιστεί.

Το Παρατηρητήριο είναι μια μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στο Λονδίνο κι ενημερώνεται από ακτιβιστές επί του πεδίου. Οι πληροφορίες του δεν είναι δυνατό να επιβεβαιωθούν.
Πηγή: skai.gr