Το λογότυπο της G7 στοίχισε στη Γερμανία 80.000 ευρώ

Η κυβερνητική εκπρόσωπος της Γερμανίας Κριστιάνε Βιρτς τόνισε ότι ο λογότυπος της Ομάδας των Επτά (G7) πιο βιομηχανικά ανεπτυγμένων οικονομιών του πλανήτη, τη σύνοδο κορυφής της οποίας φιλοξένησε πρόσφατα η χώρα, στοίχισε στο γερμανικό δημόσιο 80.000 ευρώ.

Δημοσιεύματα σε γερμανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο λογότυπος της συνόδου στοίχισε στο γερμανικό δημόσιο περίπου €80.000, ένα ποσό "σημαντικά" μεγαλύτερο από αυτό που προβλεπόταν αρχικά.

«Το κόστος ανήλθε (όντως) σε σχεδόν €80.000, συγκεκριμένα σε €79.964,43», δήλωσε η Βιρτς σε δημοσιογράφους, διευκρινίζοντας ότι το λογότυπο χρησιμοποιήθηκε και θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται, πέραν της συνόδου στο Σλος Έλμαου, και σε άλλες εκδηλώσεις και συνόδους φέτος, που η Γερμανία ασκεί την προεδρία της G7.

Ως το 2014 ο άτυπος αυτός οικονομικός οργανισμός ήταν γνωστός ως G8, καθώς συμμετείχε σε αυτόν και η Ρωσία. Αλλά μετά την επανένωση της Κριμαίας με τη Ρωσική Ομοσπονδία κατά τη θέση του Κρεμλίνου, ή της προσάρτησής της, κατά τη Δύση, η Μόσχα εξαιρέθηκε από τις εργασίες της.

Πηγή: skai.gr