Το Charlie Hebdo περνά στα χέρια των εργαζομένων του

Το Charlie Hebdo γίνεται η πρώτη εφημερίδα στη Γαλλία η οποία εντάσσεται στο καθεστώς που προβλέπει ο νόμος περί «απελευθέρωσης της κοινωνικής επιχειρηματικότητας».

Αναλυτικότερα ο συγκεκριμένος νόμος ορίζει πως το 70% των ετήσιων εσόδων της επιχείρησης πρέπει υποχρεωτικά να επανεπενδύεται και το υπολειπόμενο 30% των εσόδων διασφαλίζει τη βιωσιμότητα και την αποπληρωμή των βραχυπρόθεσμων χρεών.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση έγινε από τον Διευθυντή της εβδομαδιαίας εφημερίδας σήμερα στο Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων. Σημειώνεται πως με την εφαρμογή της νέας νομοθεσίας όλοι οι μέχρι σήμερα εργαζόμενοι της επιχείρησης γίνονται μέτοχοι, ο αριθμός των οποίων θα παραμείνει σταθερός. Υπογραμμίζεται επίσης πως με σημερινή επίσης απόφαση του συνόλου των μετόχων το 30% των κεφαλαίων της επιχείρησης αποφασίστηκε να μην είναι δυνατό να ελέγχεται από κανέναν μέτοχο και να μην είναι δυνατή η αγορά του από οποιονδήποτε εξωτερικό επενδυτή.

Ο νόμος για την "απελευθέρωση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας" ψηφίστηκε στις 17 Απριλίου, στον απόηχο της τρομοκρατικής επίθεσης που έλαβε χώρα στις 7 Ιανουαρίου και αποδεκάτισε τη σύνταξη της εφημερίδας. Από τότε, η εφημερίδα έχει γίνει παγκόσμιο σύμβολο της ελευθερίας της έκφρασης.
Πηγή: skai.gr