Πάνω από 40 νεκροί σε διπλή βομβιστική επίθεση στη Νιγηρία

Τουλάχιστον 44 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 60 τραυματίστηκαν τη Δευτέρα σε δυο βομβιστικές επιθέσεις που συγκλόνισαν την πόλη Τζος, στην κεντρική Νιγηρία.

Στόχοι των επιθέσεων ήταν ένα τέμενος, όπου σκοτώθηκαν 21 άνθρωποι, και ένα εστιατόριο που ήταν στέκι της τοπικής ελίτ, όπου σκοτώθηκαν 23, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου, η έκρηξη στο τέμενος έλαβε χώρα την ώρα που κήρυττε ένας από τους επιφανέστερους κληρικούς της οργάνωσης Τζαμαάτου Ιζαλατούλ Μπίντια, η οποία υποστηρίζει την ειρηνική συνύπαρξη όλων των θρησκειών.

Η πλειονότητα των κατοίκων της Νιγηρίας ακολουθεί το Ισλάμ, όμως – ειδικά στο νότιο τμήμα της χώρας – υπάρχει μια πολύ μεγάλη χριστιανική μειονότητα.

Το αιματοκύλισμα στη Τζος έρχεται στον απόηχο μιας σειράς πολύνεκρων επιθέσεων στη Νιγηρία, που έχουν προκαλέσει το θάνατο περισσότερων από 200 ανθρώπων.

Καμία οργάνωση δεν έχει λάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις στη Τζος, όμως η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ έχει στοχοποιήσει την πόλη στο παρελθόν, ακόμα κι αν βρίσκεται έξω από το βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, που αποτελεί προπύργιο της οργάνωσης.
Πηγή: skai.gr