Η Heinz εξαγόρασε την Kraft Foods

Η H.J. Heinz Co. προχώρησε στην εξαγορά της Kraft Foods, δημιουργώντας με αυτό τρόπο μία από τις σημαντικότερες επιχειρήσεις στο χώρο του φαγητού και του ποτού στον κόσμο, με ετήσιο τζίρο ο οποίος αναμένεται να ξεπερνά τα 28 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πλέον στον όμιλο Kraft Heinz Co. θα ανήκουν brands όπως τα Kraft, Heinz, Oscar Mayer, Ore-Ida και άλλα. 8 από αυτά τα προιόντα κάνον ετήσιες πωλήσεις που φτάνουν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια ενώ υπάρχουν τουλάχιστον ακόμη 5 οι πωλήσεις των οποίων κυμαίνονται από τα 500 εκατ. Μέχρι το 1 δισ. δολάρια το χρόνο.

Το συγκεκριμένο deal ολοκληρώθηκε μέσα από διαδικασίες που «έτρεξε» η εταιρεία του Warren Buffett, Berkshire Hathaway και το Βραζιλιάνικο επενδυτικό fund 3G Capital. The Σημειώνεται πως οι δύο εταιρείες αναμένεται να επενδύσουν άμεσα στο νέο σχήμα ένα ποσό που φθάνει τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα κεντρικά γραφεία της νέας εταιρείας θα παραμείνουν Pittsburgh, το οποίο είναι η παραδοσιακή έδρα της Heinz ενώ σημαντικό μέρος της διοίκησης θα μεταφερθεί και στο Chicago τη μέχρι σήμερα έδρα της Kraft.
Πηγή: skai.gr