Γερμανία: Σοβαρά προσωπικά προβλήματα αντιμετώπιζε ο Αντρέας Λούμπιτς

Την «τέλεια καταιγίδα» στο θολωμένο μυαλό του Αντρέας Λούμπιτς φαίνεται να προκάλεσαν τρία σοβαρά προβλήματα που ο 27χρονος αντιμετώπιζε, προβλήματα που φαίνεται να τον οδήγησαν στη βουτιά θανάτου με το Airbus.

Σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ, ο Λούμπιτς είχε σοβαρό πρόβλημα όρασης, με αποκόλληση αμφιβληστροειδούς που είναι ιάσιμη, αλλά αν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως οδηγεί σε μόνιμα προβλήματα όραση που θα οδηγούσαν στο να χάσει τη θέση του πιλότου, έπασχε από βαθιά κατάθλιψη και έπαιρνε ψυχοφάρμακα ενώ έβλεπε αρκετούς διαφορετικούς ψυχιάτρους, ενώ είχε χωρίσει και από τη σύντροφό του με την οποία διατηρούσε πολυετή σχέση και ήταν έγκυος.



Πάντως, εκπρόσωπος της Lufthansa (μητρικής εταιρείας της Germanwings) δήλωσε την Κυριακή ότι η αεροπορική εταιρεία δεν είχε καμία γνώση των προβλημάτων του συγκυβερνήτη. «Δεν γνωρίζαμε ούτε για τις ψυχικές, ούτε για τις σωματικές ασθένειες του Αντρέας Λούμπιτς» τόνισε.

Από την πλευρά του, φίλος του 27χρονου δήλωνε στα γερμανικά ΜΜΕ ότι είχε την φιλοδοξία να γίνει κυβερνήτης μεγάλων αεροσκαφών όπως τα τζάμπο.

Το Σάββατο η Bild είχε δημοσιεύσει τη συνέντευξη μιας αεροσυνοδού και πρώην συντρόφου του συγκυβερνήτη η οποία ενίσχυε το σενάριο ότι ο πιλότος υπέφερε από ψυχικές διαταραχές.



Επιπλέον, σύμφωνα με τη Bild am Sonntag, ερευνητές ανακάλυψαν στο διαμέρισμα του Λούμπιτς ιατρικές συνταγές φαρμάκων που χορηγούνται στους μανιοκαταθλιπτικούς ασθενείς, όπως επίσης και μεγάλες ποσότητες υπνωτικών χαπιών.

Την ίδια ώρα, ερευνητές και μέλη των σωστικών συνεργείων συνεχίζουν την Κυριακή, για έκτη συνεχόμενη ημέρα, τις έρευνες στο νότιο τμήμα των γαλλικών Άλπεων προκειμένου να εντοπίσουν το δεύτερο μαύρο κουτί και να περισυλλέξουν τις σορούς των θυμάτων.

Η ταυτοποίηση των σορών που έχουν περισυλλέξει διεξάγεται χάρη στα δείγματα DNA που έλαβαν από τους συγγενείς την Πέμπτη.

Πηγή: skai.gr