Έκλεισε το LaGuardia όταν αεροπλάνο εξήλθε της πίστας προσγείωσης

Το αεροδρόμιο, Λαγκουάρντια, της Νέας Υόρκης έκλεισε λόγω ενός «περιστατικού που σημειώθηκε με ένα αεροσκάφος», ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας των ΗΠΑ.
Ένα επιβατικό αεροσκάφος βγήκε από το διάδρομο προσγείωσης, σύμφωνα με τους πυροσβέστες και προσέκρουσε σε τμήμα της περίφραξης.

Το αεροσκάφος Delta 1086 με 125 επιβαίνοντες πραγματοποιούσε την πτήση Ατλάντα- Νέα Υόρκη και εξήλθε της πίστας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας προσγείωσης, διευκρίνισε η εταιρεία Delta σε μία ανακοίνωση.

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν, ότι υπάρχουν κάποιοι ελαφρά τραυματισμένοι. Χιονίζει στη Νέα Υόρκη και η ορατότητα είναι πολύ περιορισμένη.

Εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος της πόλης της Νέας Υόρκης ανέφερε, ότι δε διαθέτει πληροφορίες για την ύπαρξη τραυματιών.

Οι επιβάτες κατάφεραν να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος με τη βοήθεια των τσουληθρών έκτακτης ανάγκης και έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία στον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου, πρόσθεσε η Delta, που από την πλευρά της δεν κάνει αναφορές για τραυματίες.

Πριν από το ατύχημα η κακοκαιρία που πλήττει τη Νέα Υόρκη προκάλεσε την ακύρωση ενός 40% των πτήσεων προς το Λα Γκουάρντια, σύμφωνα με τον ιστότοπο που καταγράφει τις πτήσεις Flightaware.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ/Γαλλικό Πρακτορείο/Reuters