Χάκερς απειλούν τις ΗΠΑ από τον λογαριασμό twitter του Newsweek

Ο λογαριασμός του αμερικανικού περιοδικού Newsweek στο Twitter μπήκε στο στόχαστρο χάκερς οι οποίοι ανήρτησαν απειλές εναντίον των ΗΠΑ και της οικογένειας του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, καθώς και τη φράση «Je suis IS» (Είμαι Ισλαμικό Κράτος), με σαφείς παραπομπές στην επίθεση στα γραφεία του περιοδικού Charlie Hebdo.

«Ενώ οι ΗΠΑ και οι δορυφόροι της σκοτώνουν τους αδελφούς μας στη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν, εμείς καταστρέφουμε το εθνικό σας σύστημα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο εκ των έσω» και «Μισέλ Ομπάμα, σε παρακαλοθούμε, εσένα, τα κορίτσια σου και τον άντρα σου», ήταν τα πιο χαρακτηριστικά «κελαηδίσματα» των κυβερνοτρομοκρατών, στα οποία προσέθεσαν ως ετικέτες τις φράσεις «Ματωμένος Άγιος Βαλεντίνος» και «Κυβερνοχαλιφάτο».

Το περιοδικό αφαίρεσε το μπάνερ και τα μηνύματα του ΚυβερνοΧαλιφάτου ενώ δεν έχει αποσαφηνιστεί μέχρι στιγμής πόσο διάστημα κράτησε η «εισβολή» της ομάδας στον λογαριασμό του Newsweek.

Τον περασμένο μήνα οι ίδιοι χάκερ φέρονται να μπήκαν στους λογαριασμούς στο Twitter και το YouTube της αμερικανικής Κεντρικής Διοίκησης, η οποία επιβλέπει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ/Reuters