Σερβία: Μην πουλάτε τα σπίτια σας σε Αλβανούς

Να μην πουλήσουν τα σπίτια και τις περιουσίες τους σε ξένους, και να παραμείνουν στο Κόσοβο ζήτησε από τους Σέρβους του Κοσόβου ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, τονίζοντας ότι η σερβική κυβέρνηση και το σερβικό κράτος θα κάνουν τα πάντα για να τους εξασφαλίσουν ομαλές συνθήκες διαβίωσης και καλύτερο μέλλον.

«Ξέρω ότι οι Αλβανοί θα προσφέρουν πολλά χρήματα για τα σπίτια και τις περιουσίες σας και σας παρακαλώ να μην τα πουλήσετε. Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να διαφυλάξουμε τις εστίες μας. Εσείς είστε εκείνοι που προστατεύετε τη χώρα σας, με την διαφύλαξη των εστιών σας στο Κόσοβο υπερασπίζεστε το μέλλον σας» επεσήμανε ο Σέρβος πρωθυπουργός, μιλώντας στους Σέρβους κατοίκους της πόλης Στρπτσε.

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς έγινε δεκτός στην πόλη Στρπτσε, στο Κόσοβο, με σημαίες Σερβίας και χειροκροτήματα. Τα σχολεία και τα καταστήματα έμειναν κλειστά και οι κάτοικοι δύο ώρες πριν από την άφιξή του είχαν ήδη συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία.

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας κάλεσε σε ενότητα και συνεργασία ώστε η Σερβία να γίνει πλουσιότερη και δυνατότερη και «κάθε παιδί να είναι πιο ασφαλές».

Πηγή: Πηγη: ΑΜΠΕ