Τουρκία: Σύλληψη άνδρα που πέταξε χειροβομβίδα κοντά στο ανάκτορο Ντολμάμπαχτσε

Ένας ένοπλος άνδρας, αγνώστων λοιπών στοιχείων, συνελήφθη και κρατείται μετά τη ρίψη χειροβομβίδας σε αστυνομικούς κοντά στο ανάκτορο Ντολμάμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη. Πάντως, η χειροβομβίδα δεν εξερράγη. Σημειώνεται ότι το Ντολμάμπαχτσε σήμερα λειτουργεί κυρίως ως μουσείο, στεγάζει όμως και ένα πρωθυπουργικό γραφείο.

Οι αστυνομικοί βρίσκονταν εν υπηρεσία με τις τελετουργικές ενδυμασίες τους «στη βάρδια του σεβασμού» προς τιμήν του ιδρυτή της Τουρκίας Μουσταφά Κεμάλ, ο οποίος πέθανε στο παλάτι το 1938, όταν παρατήρησαν τον ύποπτο.

Ο άνδρας έριξε τη χειροβομβίδα στο φυλάκιο, αλλά δεν εξερράγη. Αστυνομικοί γρήγορα παρενέβησαν και ακινητοποίησαν τον επιτιθέμενο, στον οποίο βρέθηκε ένα αυτόματο όπλο και μια αυτοσχέδια βόμβ. .

Όλες οι δυνάμεις ασφαλείας στην περιοχή κινητοποιήθηκε δευτερόλεπτα μετά το περιστατικό. Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή και άρχισε τις έρευνες, ενώ ο ύποπτος έχει ληφθεί στο αστυνομικό τμήμα.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο μήνα, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου φιλοξένησε αντιπροσωπεία της ιρακινής τον πρωθυπουργό της Περιφερειακής Κυβέρνησης του Κουρδιστάν (KRG) Νετσιρβάν Μπαρζανί στο γραφείο του στο Ντολμάμπαχτσε.

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο προκάτοχός του Νταβούτογλου στην πρωθυπουργία, χρησιμοποιούσε τακτικά το πρωθυπουργικό γραφείο στο παλάτι κατά τη διάρκεια της θητείας του.
Πηγή: skai.gr