Στα χέρια των τζιχαντιστών: Έκκληση για βοήθεια από δυο 20χρονες Ιταλίδες (video)

Δραματική έκκληση για βοήθεια απευθύνουν σε βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube η 20χρονη Γκρέτα Ραμέλι και 21χρονη Βανέσα Μαρτζούλο, οι δύο Ιταλίδες εθελόντριες σε μη κυβερνητική οργάνωση που απήχθησαν στα τέλη Ιουλίου στο Χαλέπι της Συρίας.

Στο μικρού μήκους βίντεο -23 μόλις δευτερόλεπτα– ένα από τα κορίτσια κρατάει ένα εισιτήριο που αναγράφει την ημερομηνία  12-17-14, και η άλλη διαβάζει ένα κείμενο: «Εμείς, οι Γκρέτα Ραμέλι και Βανέσα Μαρτζούλο, θα παρακαλούσαμε την κυβέρνηση και τους διαπραγματευτές να μας φέρουν πίσω στο σπίτι πριν από τα Χριστούγεννα. Είμαστε σε σοβαρό κίνδυνο και μπορεί να σκοτωθούμε. Η κυβέρνηση και οι μεσολαβητές είναι υπεύθυνοι για τις ζωές μας.»



Δεν είναι σαφές γιατί το βίντεο, που προφανώς γυρίστηκε στις αρχές του περασμένου μήνα, κυκλοφόρησε μόλις τώρα. Ίσως είχε σταλεί προηγουμένως στους διαπραγματευτές και την ιταλική κυβέρνηση, και τώρα δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, τα κορίτσια είναι στα χέρια ενός πυρήνα του Μετώπου Αλ Νούσρα, του βραχίονα της Αλ Κάιντα στη Συρία. Παρόλα αυτά, δεν έχουν υπάρξει αιτήματα για την απελευθέρωση των κοριτσιών. Οι κοπέλες πιθανολογείται ότι έχουν πωληθεί σε άλλη φράξια τζιχαντιστών, κοινή πρακτική στην κόλαση της Συρίας.
Πηγή: skai.gr