Σε τουλάχιστον 200 αίθουσες θα προβληθεί το «The Interview»

Σε τουλάχιστον 200 κινηματογραφικές αίθουσες, αλλά και διαδικτυακά, θα προβληθεί τελικά ανήμερα των Χριστουγέννων η ταινία της Sony Pictures «The Interview», ανακοίνωσε την Τρίτη εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η απόφαση της Sony να επιτρέψει την προβολή της ταινίας έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική αναβολή της πρεμιέρας στις 25 Δεκεμβρίου, εξαιτίας της κυβερνο-επίθεσης που δέχτηκαν τα πληροφορικά συστήματα του περίφημου αμερικανικού κινηματογραφικού στούντιο.

Η ταινία είναι μια παρωδία που πραγματεύεται ένα σενάριο συνωμοσίας για τη δολοφονία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιόνγκ-ουν.

Οι ΗΠΑ έχουν κατηγορήσει την απομονωμένη ασιατική χώρα ότι βρίσκεται πίσω από τη διαδικτυακή επίθεση, με την Πιονγκγιάνγκ να απορρίπτει κατηγορηματικά τις κατηγορίες και να προτείνει στην Ουάσιγκτον «από κοινού διερεύνηση» του περιστατικού.

Την ικανοποίησή του για την απόφαση της Sony να προβάλει τελικά την ταινία εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος αρχικά είχε επικρίνει δριμύτατα την εταιρεία, αφήνοντας να εννοηθεί πως υπέκυψε σε πιέσεις λογοκρισίας.

«Όπως έχει ξεκαθαρίσει ο αμερικανός πρόεδρος, ζούμε σε μια χώρα που πιστεύει στην ελευθερία του λόγου και στο δικαίωμα της καλλιτεχνικής έκφρασης. Η απόφαση που έλαβαν η Sony και οι κινηματογραφικές αίθουσες επιτρέπει στους ανθρώπους να κάνουν τη δική τους επιλογή για την ταινία και χαιρετίζουμε αυτό το αποτέλεσμα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Έρικ Σουλτς.
Πηγή: ΑΜΠΕ/Reuters - skai.gr