Κλείσιμο

Καταδίκη της αιματηρής επίθεσης σε σχολείο του Πακιστάν από Ομπάμα και Μαλάλα

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα και η Πακιστανή Μαλάλα Γιουσαφζάι, στην οποία απονεμήθηκε το Νόμπελ Ειρήνης, καταδίκασαν την αιματηρή επίθεση σε σχολείο όπου έχασαν τη ζωή τους πάνω από 130 άνθρωποι, στη συντριπτική τους πλειονότητα παιδιά.

«Στοχοποιώντας παιδιά και δασκάλους σε αυτή την ειδεχθή επίθεση, οι τρομοκράτες επέδειξαν για ακόμη μια φορά την εξαχρείωσή τους», τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ παραμένει δεσμευμένη να βοηθήσει την κυβέρνηση του Πακιστάν στις προσπάθειές να «καταπολεμήσει την τρομοκρατία και τον εξτρεμισμό» και «να προωθήσει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή» της νοτιοανατολικής Ασίας.

Από την πλευρά της, η Πακιστανή έφηβη δήλωσε ότι είναι συντετριμμένη αφού πληροφορήθηκε την είδηση της επίθεσης σε ένα σχολείο για παιδιά στρατιωτικών στην Πεσάβαρ, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 132 άνθρωποι, στην συντριπτική πλειονότητά τους παιδιά.

Η Μαλάλα, 17 ετών σήμερα, είχε τραυματιστεί στο κεφάλι μέσα σε ένα σχολικό λεωφορείο από πυρά των Ταλιμπάν στην κοιλάδα Σαβάτ. Απέκτησε τεράστια παγκόσμια φήμη για το πάθος με το οποίο προασπίζει το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση.

«Είμαι συντετριμμένη από αυτή την παράλογη και εν ψυχρώ τρομοκρατική ενέργεια στην Πεσάβαρ», ανέφερε η Μαλάλα Γιουσαφζάι, η οποία ζει σήμερα στην κεντρική Αγγλία.

«Τα αθώα παιδιά που βρίσκονταν μέσα στο σχολείο τους δεν υπήρχε κανένας λόγος να βιώσουν μια φρίκη όπως αυτή. Καταδικάζω αυτές τις στυγερές και άνανδρες ενέργειες και στέκομαι στο πλευρό της κυβέρνησης και των ένοπλων δυνάμεων του Πακιστάν, οι προσπάθειες των οποίων να αντιμετωπιστεί αυτό το φρικτό γεγονός είναι αξιέπαινες», επισήμανε.

Ένας εκπρόσωπος των Ταλιμπάν ανέλαβε την ευθύνη εξ ονόματος του κινήματος των ισλαμιστών αυτών, λέγοντας ότι η επίθεση εξαπολύθηκε σε αντίποινα για τη μεγάλη επιχείρηση που έχουν διεξαγάγει οι ένοπλες δυνάμεις στις περιοχές των φυλών.

«Και εγώ, όπως κι εκατομμύρια άλλοι σε όλο τον κόσμο, θρηνώ αυτά τα παιδιά, τους αδελφούς μου και τις αδελφές μου—αλλά δεν θα νικηθούμε, ποτέ», τόνισε ακόμη η Μαλάλα Γιουσαφζάι.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ