Ρέντσι: Αν αποτύχουμε θα έρθει η Τρόικα

«Αν αποτύχουμε εμείς, αν αποτύχει η κυβέρνησή μου, θα έρθει η Τρόικα», φέρεται να είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, σε στενούς του συνεργάτες, σύμφωνα με δημοσιεύματα στην εφημερίδα Λα Στάμπα (Τορίνο) και μέσα ενημέρωσης του ομίλου Μπερλουσκόνι.

Η αντίδραση του Ιταλού πρωθυπουργού αποδίδεται στην στάση της εσωκομματικής αντιπολίτευσης των Δημοκρατικών που συντάχθηκαν με την Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι και το Κίνημα Πέντε Αστέρων, στηρίζοντας τροπολογία με την οποία ζητείται η κατάργηση της ιδιότητας των ισόβιων γερουσιαστών.

Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό κανάλι Rainews, ο Ιταλός πρωθυπουργός έψεξε τις προσπάθειες των «εσωκομματικών του αντιπάλων να τον φοβίσουν, αδιαφορώντας για όσα είπε χθες ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ».

Ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής άφησε χθες ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητηθεί από την Ιταλία, η επιβολή έκτακτων οικονομικών μέτρων τον Μάρτιο του 2015.

Πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι αν οι υπόγειες συγκρούσεις στο εσωτερικό της κεντροαριστεράς συνεχισθούν, δεν αποκλείεται να προκηρυχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές – την ερχόμενη Άνοιξη.

Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ