Σε επέμβαση στην καρδία υποβάλλεται ο Νίκος Αναστασιάδης

Σε διορθωτική χειρουργική επέμβαση της μιτροειδούς βαλβίδας, υποβάλλεται σήμερα ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης, στο νοσοκομείο «Όρος Σινά» (Mount Sinai) του Μανχάταν. Η επέμβαση θα αρχίσει γύρω στις 15:00 το απόγευμα ώρα Ελλάδας και αναμένεται να διαρκέσει 3 έως 6 ώρες.

Το βράδυ της Δευτέρας, στον κύπριο πρόεδρο τηλεφώνησε ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος του ευχήθηκε περαστικά και «καλή επιτυχία» για την επέμβαση.

Σύμφωνα με διπλωματική πηγή του Αθηναϊκού Πρακτορείου, το τηλεφώνημα του Αμερικανού αντιπροέδρου είχε «κοινωνικό και προσωπικό χαρακτήρα».

Τον κ. Αναστασιάδη επισκέφθηκε στο νοσοκομείο το πρωί της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, αμέσως μετά την επιστροφή του από την Κωνσταντινούπολη.

Την επέμβαση θα κάνει ο καρδιοχειρουργός Ντέιβιντ 'Ανταμς, επικεφαλής του τμήματος καρδιοχειρουργικής του νοσοκομείου και ο οποίος είναι ο συνεφευρέτης της νέας μεθόδου δακτυλιοπλαστικής μιτροειδούς βαλβίδας (ελάχιστα επεμβατική).

Λόγω του γεγονότος ότι κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο, ο πρόεδρος Αναστασιάδης υποβαλλόταν σε ιατρικές εξετάσεις, ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος συνομίλησε με τη σύζυγο του προέδρου της Κύπρου, 'Αντρη Αναστασιάδη.

Ο Προκαθήμενος της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στις Ηνωμένες Πολιτείες θα επισκεφθεί, όπως είπε, τον πρόεδρο της Κύπρου αμέσως μετά την επέμβαση και όταν το επιτρέψουν οι γιατροί.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ