Αυτοκτόνησαν και δεν βιάστηκαν τα δυο νεαρά κορίτσια στην Ινδία

Τα δυο νεαρά κορίτσια που βρέθηκαν απαγχονισμένα σε ένα δέντρο τον Μάιο στη βόρεια Ινδία ούτε δολοφονήθηκαν ούτε βιάστηκαν ομαδικά, αλλά αυτοκτόνησαν, σύμφωνα με το πόρισμα ομοσπονδιακών ερευνητών, που ουσιαστικά ακυρώνει προγενέστερες αστυνομικές έρευνες.

«Δεν υπήρχαν σημάδια βίας ή τραύματα στα σώματα των δυο κοριτσιών, εκτός από τα σημάδια από το σχοινί στους λαιμούς τους. Επίσης, κανείς δεν άκουσε κραυγές για βοήθεια, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν σπίτια γύρω από το σημείο όπου τα κορμιά τους βρέθηκαν κρεμασμένα», δήλωσε η εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού Κεντρικού Γραφείου Ερευνών (CBI), Καντσάν Πρασάντ.

Σύμφωνα με την κ. Πρασάντ, αίτιο της αυτοκτονίας ήταν η ντροπή που ένιωσαν τα δυο κορίτσια λόγω της σχέσης που είχε ένα εξ αυτών με ένα αγόρι.

«Το CBIA κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι ισχυρισμοί περί σεξουαλικής επίθεσης και φόνου ήταν λάθος. Πρόκειται για περίπτωση αυτοκτονίας», προσέθεσε, συμπληρώνοντας πως η οικογένεια των δυο κοριτσιών υπέβαλε ανακριβή καταγγελία στις Αρχές.

Πέντε άνδρες, μεταξύ των οποίων δυο αστυνομικοί, είχαν συλληφθεί για την υπόθεση, όμως μετέπειτα αφέθηκαν ελεύθεροι, μετά την καταβολή χρηματικών εγγυήσεων. Οι ομοσπονδιακές Αρχές αρνήθηκαν να τους απαγγείλουν κατηγορίες, καθώς έκριναν πως δεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία εναντίον τους.

Το κορίτσια, που πιστεύεται πως ήταν 14 και 15 ετών, εξαφανίστηκαν αφότου πήγαν στα χωράφια γύρω από το σπίτι τους κατά τη διάρκεια της νύχτας, για να κάνουν την ανάγκη τους, καθώς δεν έχουν αποχωρητήριο στο σπίτι τους.

Όπως μεταδίδει το BBC, οι ομοσπονδιακοί ερευνητές είχαν αμφιβολίες για την αξιοπιστία του κύριου μάρτυρα, ενός γείτονα των κοριτσιών, εν μέσω δημοσιευμάτων πως χρηματίστηκε από τις οικογένειες των δυο θυμάτων.
Πηγή: skai.gr