Κλείσιμο

Μέρκελ: «Αναπόφευκτη» η συνέχιση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Την «αναπόφευκτη» συνέχιση των οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία, προανήγγειλε σήμερα Τετάρτη η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, σημειώνοντας παράλληλα πως θα χρειαστεί «υπομονή και επιμονή» προκειμένου να βρεθεί λύση στην κρίση.

«Τίποτε δεν δικαιολογεί ή δικαιώνει την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία και τίποτα δεν δικαιολογεί την άμεση ή έμμεση εμπλοκή της Ρωσίας στις συγκρούσεις στο Ντόνετσκ και το Λουχάνσκ», δήλωσε ενώπιον της γερμανικής κάτω Βουλής η κ. Μέρκελ, αναφερόμενη στις δυο ανατολικές ουκρανικές επαρχίες που ελέγχονται από τους ρωσόφιλους αυτονομιστές.

Εκτίμησε πως η πιθανότητα εκεχειρίας στην ανατολική Ουκρανία παραμένει μικρή, και «συνεπώς οι οικονομικές κυρώσεις παραμένουν αναπόφευκτες».

Η γερμανίδα ηγέτιδα είναι ο τακτικότερος ευρωπαίος συνομιλητής του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για την ουκρανική κρίση, με το Βερολίνο να έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο όσον αφορά την προσπάθεια εξεύρεσης λύσης.

Πριν από λίγες ημέρες, ο κ. Πούτιν διαμήνυσε πως «κανείς δεν θα απομονώσει τη Ρωσία» με αφορμή την ουκρανική κρίση, ενώ ο ρώσος υπουρός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόβ σχολίασε πως η σχέση της Μόσχας με την Ε.Ε. δεν μπορεί να συνεχιστεί ως έχει («business as usual»).
Πηγή: skai.gr