Ουκρανικό δημοψήφισμα για το NATO θα «επιδεινώσει» την κατάσταση

Προειδοποίηση προς την κυβέρνηση της Ουκρανίας πως η δεδηλωμένη πρόθεσή της να διενεργήσει δημοψήφισμα για ένταξη στο NATO θα οδηγήσει σε «επιδείνωση της κατάστασης» στη χώρα έστειλε ο ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ, όπως μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία Interfax και Itar-Tass.

«Είμαι πεπεισμένος πως αυτό που ανακοινώθηκε από την ουκρανική ηγεσία απλώς θα φέρει περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης [...] Δεν θα βελτιώσει την ασφάλεια και δεν θα βελτιώσει τη ζωή του ουκρανικού λαού», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Ριάμποκοφ, ουσιαστικά απαντώντας στην ανακοίνωση του ουκρανού προέδρου Πέτρο Ποροσένκο πως προτίθεται να θέσει σε λαϊκή ψήφο την ένταξη της χώρας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

«Αυτό είναι το αποτέλεσμα ψευδαισθήσεων, οι ηγέτες της Ουκρανίας και πολλοί στη Δύση ζουν σε ψευδαισθήσεις πως το γεωπολιτικό Δυτικό παιχνίδι είναι το παν και η ζωή των ανθρώπων δεν είναι τίποτα», συμπλήρωσε ο κ. Ριάμπκοφ.

Η Μόσχα έχει επανειλημμένα διαμηνύσει πως δεν πρόκειται να ανεχτεί την περαιτέρω εξάπλωση του NATO στην Ανατολική Ευρώπη και τα εδάφη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.
Πηγή: skai.gr