Ισραήλ: Η Χαμάς σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Άβιγκντορ Λίμπερμαν

Σχέδιο της Χαμάς να δολοφονήσει τον ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών Άβιγκντορ Λίμπερμαν καταγγέλλει το Τελ Αβίβ. Σε ανακοίνωσή της, η Χαμάς αναφέρει πως «δεν έχει πληροφορίες για αυτό το ζήτημα».

Σύμφωνα με τη μυστική υπηρεσία του Ισραήλ, τη Σιν Μπετ, η παλαιστινιακή οργάνωση σκόπευε να δολοφονήσει τον κ. Λίμπερμαν κατά τη διάρκεια του πρόσφατου πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

Η φερόμενη επίθεση θα εκτελούνταν με ρουκέτα τύπου RPG καθώς ο κ. Λίμπερμαν θα κινούταν κοντά στο σπίτι του στον οικισμό Νοκντίμ, στο κατεχόμενο τμήμα της Δυτικής Όχθης.

Οι ισραηλινές Αρχές έχουν συλλάβει τέσσερις Παλαιστίνιους που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση, με τη Σιν Μπετ να έχει ταυτοποιήσει τρεις από τους συλληφθέντες ως μέλη της Χαμάς, επικαλούμενη τις ομολογίες τους.

Όπως αναφέρει η Σιν Μπετ, οι επίδοξοι δολοφόνοι είχαν μελετήσει τα διάφορα στάδια της διαδρομής που έκανε η οχηματοπομπή του κ. Λίμπερμαν στη Δυτική Όχθη, προκειμένου να εντοπίσουν το βέλτιστο σημείο για την απόπειρα.

Ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας το καλοκαίρι διήρκεσε 50 ημέρες και στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 2.100 Παλαιστίνιους, στην πλειονότητά τους αμάχους. Εξήντα-επτά στρατιώτες και έξι άμαχοι σκοτώθηκαν από την ισραηλινή πλευρά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών, στόχος των επίδοξων δολοφόνων ήταν να «στείλουν ένα μήνυμα στο κράτος Ισραήλ που θα έδινε τέλος στον πόλεμο της Γάζας».
Πηγή: skai.gr