Ισόβια για το 16χρονο μαθητή που έσφαξε την καθηγήτριά του

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε σήμερα Δευτέρα ένα 16χρονο αγόρι που πριν από ένα χρόνο, σε ηλικία μόλις 15 ετών δολοφόνησε βάναυσα μια καθηγήτριά του, κατά τη διάρκεια του μαθήματος.

Το αποτρόπαιο έγκλημα έλαβε χώρα στο Καθολικό Κολέγειο Corpus Christi, στο Λιντς της νότιας Αγγλίας, λίγους μήνες προτού η 61χρονη καθηγήτρια Αν Μαγκουάιρ συνταξιοδοτηθεί μετά από 40 χρόνια υπηρεσίας.

Ενώ η άτυχη εκπαιδευτικός βοηθούσε μια άλλα μαθήτρια μέσα στην τάξη, ο 15χρονος δράστης την πλησίασε πισώπλατα και τη μαχαίρωσε επτά φορές, χτυπώντας την στην πλάτη και το λαιμό.

Το αιμόφυρτο θύμα έτρεξε να σωθεί, με τον δράστη να την καταδιώκει έξω από την αίθουσα. Με τη βοήθεια μιας συναδέλφου της, η 61χρονη κατόρθωσε να βρει καταφύγιο μέσα σε ένα άλλο δωμάτιο, κι ενώ οι μαθητές ούρλιαζαν από τρόμο.

Όπως δήλωσε στο δικαστήριο ο εισαγγελέας, μετά το έγκλημα ο 15χρονος δράστης επέστρεψε στην τάξη και κάθισε στο θρανίο του «σαν να μην είχε συμβεί τίποτα».

Λίγες μέρες πριν τη δολοφονική επίθεση, ο έφηβος είχε γράψει στο Facebook πως μισούσε την καθηγήτριά του, τονίζοντας πως «αξίζει χειρότερα από θάνατο, πόνο ή οτιδήποτε άλλο μπορούμε να καταλάβουμε».

Κατά την απαγγελία της ποινής, ο δικαστής είπε στον έφηβο δολοφόνο πως θα εκτίσει τουλάχιστον 20 χρόνια ποινής, προειδοποιώντας τον μάλιστα πως είναι «αρκετά πιθανό» να μην αποφυλακιστεί ποτέ.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ