To IK ελέγχει τουλάχιστον το 40% του Κομπάνι – 13.000 Κούρδοι στα σύνορα με την Τουρκία

Θέμα χρόνου φαίνεται να είναι η πτώση του Κομπάνι. Όπως αναφέρουν στελέχη του ΟΗΕ, το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει πλέον τουλάχιστον το 40% της κουρδικής πόλης, ενώ το κουρδικό στρατηγείο έχει πέσει στα χέρια των τζιχαντιστών. Αυτή την ώρα διεξάγονται μάχες δρόμο με δρόμο, και σώμα με σώμα, μεταξύ τζιχαντιστών και Κούρδων μαχητών.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, μόνο 500 με 700 ηλικιωμένοι που δεν μπορούν να μετακινηθούν έχουν παραμείνει στην πόλη φάντασμα, ενώ 13.000 Κούρδοι που διέμεναν στην πόλη βρίσκονται στα σύνορα με την Τουρκία προσπαθώντας να διαφύγουν από τους ισλαμιστές.

Η μοίρα του Κομπάνι φαντάζει πλέον προδιαγεγραμμένη, ενώ οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους παγιώνουν την παρουσία τους στην τουρκική μεθόριο.

Σημειώνεται ότι οι δυνάμεις του συνασπισμού έπληξαν με τέσσερις επιδρομές που πραγματοποίησαν στη διάρκεια της νύκτας και σήμερα το πρωί θέσεις του ΙΚ στη νότια και την ανατολική περιφέρειες αυτής της τρίτης μεγαλύτερης κουρδικής πόλης της Συρίας στη μεθόριο με την Τουρκία. Τα αεροπλάνα του υπό τις ΗΠΑ διεθνούς συνασπισμού πραγματοποίησαν και πάλι το πρωί επιδρομές ανατολικά του Κομπάνι.

Στο μεταξύ, στη Γενεύη, ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία Στέφαν Ντε Μιστούρα κάλεσε την Τουρκία να επιτρέψει σε εθελοντές να διασχίσουν τα σύνορα για να εμποδίσουν μια σφαγή στο Κομπάνι. 

Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ