Ολλανδός ΥΠΕΞ: Επιβάτης του Βoeing που κατερρίφθη στην Ουκρανία φορούσε μάσκα οξυγόνου

Στην αποκάλυψη ότι ένα από τα 298 θύματα της συντριβής του μαλαισιανού αεροσκάφους το οποίο κατερρίφθη στην ανατολική Ουκρανία, φορούσε μάσκα οξυγόνου, προέβη την Πέμπτη ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών Φρανς Τίμερμανς. «Κάποιος φορούσε μάσκα, και είχε χρόνο να τη βάλει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την αποκάλυψη επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του γραφείου του Εθνικού Εισαγγελέα, που ερευνά την υπόθεση. Διευκρίνισε όμως ότι όταν η μάσκα οξυγόνου εξετάστηκε για δακτυλικά αποτυπώματα, σάλιο και γενετικό υλικό και δεν υπήρξαν αποτελέσματα. Έτσι, δεν είναι γνωστό πότε ή πώς η μάσκα βρέθηκε στο λαιμό του θύματος.

Η αποκάλυψη φαίνεται να καταρρίπτει τη μέχρι στιγμής επικρατούσα θεωρία ότι οι επιβαίνοντες έχασαν ακαριαία τη ζωή τους όταν το αεροσκάφος επλήγη από πύραυλο.

Έκθεση η οποία δημοσιεύθηκε τον Σεπτέμβριο ανέφερε ότι το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση MH17 διαλύθηκε στον αέρα αφού επλήγη από «αντικείμενα» τα οποία έπεσαν επάνω του «με μεγάλη ταχύτητα».

Ο κ. Τίμερμανς θα εγκαταλείψει σύντομα τη θέση του ως υπουργός Εξωτερικών για να αποτελέσει έναν από τους αντιπροέδρους της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ