Γαλλία: Συνελήφθη 16χρονη που είχε στρατολογηθεί σε ένοπλη ισλαμιστική οργάνωση

Ένα 16χρονο κορίτσι που πιστεύεται πως προσπαθούσε να μεταβεί στη Συρία για να ενταχθεί σε ένοπλες ισλαμιστικές οργανώσεις συνέλαβε η γαλλική Αστυνομία στη νότια πόλη της Νίκαιας, όπως δήλωσε σήμερα Κυριακή ο υπουργός Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζνέβ.

Ο νεαρή κοπέλα συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Νίκαιας ενώ ετοιμαζόταν να εγκαταλείψει τη Γαλλία ώστε να λάβει μέρος «στον ιερό πόλεμο» (τζιχάντ).

Στη συνέχεια, η Αστυνομία συνέλαβε και έναν άνδρα, περίπου 20 ετών, ο οποίος πιστεύεται ότι τη στρατολόγησε και αγόρασε το αεροπορικό εισιτήριο της για την Τουρκία, ενδιάμεσο σταθμό στο ταξίδι της για τη Συρία.

Χιλιάδες άνδρες και γυναίκες, κυρίως από χώρες της Δυτικής Ευρώπης, έχουν ενταχθεί σε εξτρεμιστικές ισλαμικές οργανώσεις που μάχονται στους πολέμους στη Συρία και το Ιράκ, σύμφωνα με εκτιμήσεις ευρωπαϊκών και αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Η Γαλλία εκτιμά πως περίπου 800 πολίτες της έχουν εγκαταλείψει το έδαφός της και ανήκουν πλέον στις τάξεις διάφορων ισλαμιστικών ομάδων στη Συρία.

Το ζήτημα των «ξένων μαχητών» σε Συρία και Ιράκ ήλθε στο προσκήνιο μετά τον αποκεφαλισμό του αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ από αντάρτη του Ισλαμικού Κράτους, με τον εκτελεστή να εικάζεται πως τουλάχιστον ανατράφηκε στη Βρετανία.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ