Νταβούτογλου: Δεν λέμε "αντίο" στον Ταγίπ Ερντογάν - Άνοιγμα σε Αλεβίτες

Το συνέδριο του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης δεν είναι συνέδριο αποχαιρετισμού στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά ένα συνέδριο "πίστης" σε αυτόν, επισήμανε στην ομιλία του ο Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος τον αποκάλεσε χαρακτηριστικά "πρόεδρέ" μου. Ο Νταβούτογλου προτάθηκε ως υποψήφιος για την προεδρία του AKP αφότου συγκέντρωσε υπογραφές από το σύνολο των 1.245 αντιπροσώπων του κόμματος που συμμετέχουν στο Συνέδριο και η εκλογή του στην προεδρία του κόμματος είναι τυπική διαδικασία.

"Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε οποιαδήποτε θυσία προκειμένου το ΑΚΡ να επιτύχει τους στόχους του" είπε.

Απέρριψε, επίσης, οποιαδήποτε λογική διαχωρισμών στην τουρκική κοινωνία, κάνοντας ειδική αναφορά –και άνοιγμα- στους Αλεβίτες. "Οι Αλεβίτες πολίτες μας είναι βασικά συστατικά αυτής της γης" είπε ο Νταβούτογλου.

Δεσμεύθηκε επίσης ότι το ΑΚΡ θα συνεχίσει "με αποφασιστικότητα" τη διαδικασία προσέγγισης με τους Κούρδους της Τουρκίας.

Ο απερχόμενος
πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ απέστειλε μήνυμα στο συνέδριο λέγοντας ότι επιθυμεί την επιτυχία τόσο του νέου προέδρου του ΑΚΡ όσο και του διαδόχου του στην προεδρία Ταγίπ Ερντογάν.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ