Η Χαμάς πίσω από την απαγωγή των ισραηλινών εφήβων, λέει στέλεχός της

Άνδρες της Χαμάς ήταν υπεύθυνοι για την απαγωγή των τριών ισραηλινών εφήβων που απήχθησαν στη Δυτική Όχθη στις 12 Ιουνίου και στη συνέχεια βρέθηκαν δολοφονημένοι, όπως δήλωσε κορυφαίος αξιωματούχος της παλαιστινιακής οργάνωσης.

Η δήλωση έλαβε χώρα την Τετάρτη κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Διεθνούς Ένωσης Μουσουλμάνων Λογίων στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται βίντεο που ανήρτησαν οι διοργανωτές στο διαδίκτυο.

«Η λαϊκή βούληση εκδηλώθηκε σε ολόκληρη την κατεχόμενη γη και κατέληξε στην ηρωϊκή επιχείρηση των Ταγμάτων Κασάμ (ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς) που φυλάκισαν τους τρεις εποίκους στη Χεβρώνα», δήλωσε ο Σαλέχ αλ-Σούρι, ανώτατο στέλεχος της Χαμάς, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

«Ήταν μία επιχείρηση των αδελφών μας των Κασάμ, σε υποστήριξη των αδελφών τους που πραγματοποιούν απεργία πείνας σε [ισραηλινές] φυλακές», συμπλήρωσε.

Η απαγωγή έλαβε χώρα κοντά στη Χεβρώνα και σηματοδότησε την έναρξη του σπιράλ βίας που κορυφώθηκε με την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας στις αρχές Ιουλίου.

Το Ισραήλ εξ αρχής κατηγόρησε τη Χαμάς για την απαγωγή. Η απαγωγή δεν έχει αρνηθεί ούτε επιβεβαιώσει τις κατηγορίες του Τελ Αβίβ.

Βάση της Χαμάς είναι η Γάζα, όμως διατηρεί μία μικρή παρουσία στη Δυτική Όχθη.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ