Κλείσιμο

Αυθεντικό το βίντεο αποκεφαλισμού του Φόλει, δήλωση Ομπάμα στις 19:45

Γνήσιο είναι το βίντεο του αποκεφαλισμού του αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ που έδωσε στη δημοσιότητα η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, όπως ανακοίνωσαν ο Λευκός Οίκος και το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στο βίντεο εικονίζεται και ένας δεύτερος αιχμάλωτος αμερικανός δημοσιογράφος, ο Στίβεν Σότλεφ, με το Ισλαμικό Κράτος να προειδοποιεί πως η ζωή του εξαρτάται από τις επόμενες κινήσεις του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Στον απόηχο των εξελίξεων, ο κ. Ομπάμα θα πραγματοποιήσει ζωντανή δήλωση στις 19:45 ώρα Ελλάδος.

Embedded image permalink
Ο αιχμάλωτος Στίβεν Σότλεφ

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών παραδέχτηκε πως με βάση την προφορά του, ο τζιχαντιστής που αποκεφάλισε το δημοσιογράφο ενδέχεται να είναι Βρετανός.

Την ίδια στιγμή, γερμανός υπουργός κατηγόρησε το Κατάρ πως υποστηρίζει τους αντάρτες του ΙΚ, χωρίς όμως να είναι γνωστό αν η τοποθέτησή του αντανακλά την επίσημη θέση του Βερολίνου.

Εν τω μεταξύ, έτοιμες να στείλουν όπλα στους κούρδους αντάρτες πεσμεργκά, που μάχονται κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στο βόρειο Ιράκ, δήλωσαν Γερμανία και Ιταλία.

Ο 40χρονος Φόλεϊ εξαφανίστηκε ενώ κάλυπτε τον πόλεμο στη Συρία, το 2012. Η μητέρα του, Νταϊάν Φόλεϊ, σε ανακοίνωσή της αργά το βράδυ της Τρίτης δήλωσε υπερήφανη για τον γιο της που έδωσε τη ζωή του προσπαθώντας να αποκαλύψει τα δεινά του συριακού λαού.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ