Σοκ από φωτογραφία 7χρονου αγοριού που κρατά κομμένο κεφάλι στη Συρία

Σοκ έχει προκαλέσει στην Αυστραλία η φωτογραφία ενός μικρού αγοριού, που φέρεται να είναι γιος ενός κατάδικου τζιχαντιστή τρομοκράτη, και εικονίζει το παιδί στη Συρία να κρατά το κομμένο κεφάλι ενός εκτελεσμένου σύρου στρατιώτη.

Η φωτογραφία πάρθηκε στην πόλη Ράκα της βόρειας Συρίας, όπου στα τέλη του Ιουλίου οι τζιχαντιστές αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους κέρδισαν σειρά μαχών σε βάρος του συριακού τακτικού στρατού. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δεκάδες σύροι στρατιώτες αποκεφαλίστηκαν από τους ισλαμιστές.

Η φωτογραφία αναρτήθηκε στον λογαριασμό Twitter του πατέρα του αγοριού, Χαλίντ Σαρούφ, ο οποίος είχε παλαιότερα καταδικαστεί για προετοιμασία τρομοκρατικών επιθέσεων στην Αυστραλία και πλέον μάχεται στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους.

Boy, seven, holds decapitated head


Η λεζάντα της φωτογραφίας αναφέρει: «Αυτό είναι το αγόρι μου». Ο αυστραλός τζιχαντιστής ανάρτησε κι άλλες φωτογραφίες, σε μια εκ των οποίων κρατά ο ίδιος το κεφάλι του στρατιώτη με τη λεζάντα: “Τι κεφάλι”... Μια άλλη φωτογραφία δείχνει τον τζιχαντιστή να ποζάρει με τους δυο μικρούς γιους του ντυμένους με όμοια στολή παραλλαγής, κρατώντας όπλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί είναι μόλις επτά ετών και μεγάλωσε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Η σοκαριστική φωτογραφία προκάλεσε την έντονη αντίδραση του αυστραλού πρωθυπουργού Τόνι Άμποτ, ο οποίος δήλωσε πως δείχνει «πόσο βάρβαρος» είναι ο «τρομοκρατικός στρατός» του Ισλαμικού Κράτους.

Την είδηση έφερε στην επιφάνεια η εφημερίδα «The Newspaper».

Οι φωτογραφίες έρχονται μετά τις αποκαλύψεις ότι στα παιδιά των σουνιτών γίνεται πλύση εγκεφάλου για να σκοτώσουν στο όνομα του Αλλάχ, καθώς το Ισλαμικό Κράτος προετοιμάζει μια νέα γενιά αγωνιστών που θα απαλλάξουν τον κόσμο από “απίστους” ακόμη και με επιθέσεις αυτοκτονίας...

Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ