Μόσχα: Οι τρομοκράτες σίγουρα θα χαιρετίσουν τις ευρωπαϊκές κυρώσεις

Σκληρή κριτική στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συμπεριλάβει επικεφαλής ρωσικών μυστικών υπηρεσιών στη λίστα των προσώπων που υφίστανται κυρώσεις με αφορμή την κρίση στην Ουκρανία άσκησε η Μόσχα, σημειώνοντας πως η κίνηση της Ε.Ε. θέτει σε κίνδυνο τον αγώνα κατά της διεθνούς τρομοκρατίας.

Ανάμεσα στους νέους στόχους των ευρωπαϊκών κυρώσεων βρίσκονται ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ασφαλείας FSB και ο προϊστάμενος του τμήματος της FSB που επιβλέπει τις επιχειρήσεις στο εξωτερικό. Στη λίστα περιλαμβάνονται συνολικά πέντε μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων των δύο αξιωματούχων της FSB.

Τα συνολικά 15 νέα πρόσωπα που εντάχθηκαν στη λίστα των κυρώσεων θα υποστούν «πάγωμα» περιουσιακών στοιχείων και απαγόρευση χορήγησης βίζας εισόδου στην Ε.Ε.

Σε αιχμηρή ανακοίνωσή του, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών καταγγέλλει τις κυρώσεις, τονίζοντας πως η κίνηση των Βρυξελλών συνιστά «μία πλήρη στροφή μακριά από την κοινή δουλειά [της Ε.Ε.] με τη Ρωσία στα πεδία της διεθνούς και τοπικής ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένου του αγώνα κατά της εξάπλωσης των όπλων μαζικής καταστροφής, της τρομοκρατίας [και] του οργανωμένου εγκλήματος».

«Είμαστε βέβαιοι πως οι διεθνείς τρομοκράτες θα χαιρετίσουν με ενθουσιασμό τις [ευρωπαϊκές] αποφάσεις», συμπληρώνει η Μόσχα.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ