Κλείσιμο

Ρούσεφ: Βραζιλία, σήκω, ξεσκονίσου και προχώρα μπροστά (Twitter)

Η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ δήλωσε λυπημένη από την συντριβή της «σελεσάο» στον ημιτελικό του Μουντιάλ με τη Γερμανία (1-7) και ζήτησε συγγνώμη για την ταπεινωτική ήττα. «Όπως κάθε Βραζιλιάνος, είμαι πολύ, πολύ λυπημένη γι’ αυτή την ήττα. Λυπάμαι πολύ για όλους μας. Τους φιλάθλους και τους παίκτες μας», έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter.

«Αλλά δεν θα αφήσουμε τους εαυτούς μας να παραμείνουν στο έδαφος», πρόσθεσε, επικαλούμενη ένα βραζιλιάνικo τραγούδι: «Βραζιλία, σήκω, ξεσκονίσου και προχώρα μπροστά.»



Κατά τη διάρκεια του αγώνα στο γήπεδο του Μπέλο Οριζόντε μερίδα του πλήθους καθύβριζε τη Ρούσεφ, η οποία δεν παρέστη το παιχνίδι.

Η δημοτικότητα της Ρούσεφ έχει σημειώσει βουτιά εν μέσω διαμαρτυριών κατά του ποσού – ρεκόρ των 11 δισεκ. δολαρίων που δαπανήθηκαν για το Παγκόσμιο Κύπελλο αλλά εξακολουθεί να διατηρεί ένα ευρύ προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις πριν από τις εκλογές του Οκτωβρίου στις οποίες επιδιώκει δεύτερη τετραετή θητεία.

Επεισόδια, κλοπές, λεηλασίες, αλλά κι έναν τραυματισμό έφιππου αστυνομικού στο Ρεσίφε, αναφέρουν τα ρεπορτάζ από την χώρα του καφέ, τις πρώτες ώρες μετά την ήττα της Γερμανίας.

Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ