Ακόμα και χερσαία επιχείρηση στη Γάζα μελετά το Ισραήλ

Ενδεχόμενο ακόμα και χερσαίας στρατιωτικής επέμβασης στη Λωρίδα της Γάζας εξετάζει το Ισραήλ, μετά το μπαράζ ρουκετών που εκτοξεύτηκαν από τα παλαιστινιακά εδάφη κατά τις τελευταίες δύο ημέρες, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο ως πηγή ανώτατο ισραηλινό αξιωματούχο.

«Ο στρατός ετοιμάζεται για όλα τα πιθανά σενάρια, περιλαμβανομένης μίας εισβολής ή χερσαίας επιχείρησης», όπως δήλωσε η πηγή, ζητώντας να μην κατονομαστεί.

Ένας δεύτερος αξιωματούχος επιβεβαίωσε πως ο στρατός έχει λάβει εντολές «να προετοιμαστεί για διαφορετικές στρατιωτικές εναλλακτικές, ώστε να είναι έτοιμος σε περίπτωση ανάγκης».

Νωρίτερα την Τρίτη, το Τελ Αβίβ ανακοίνωσε την έναρξη νέας στρατιωτικής αεροπορικής επιχείρησης κατά της Λωρίδας της Γάζας, με την κυβέρνηση να έχει ήδη δώσει το «πράσινο φως» στην κλήση 1.500 εφέδρων.

«Τα γάντια έχουν βγει [...] Η Χαμάς επέλεξε την κλιμάκωση και θα πληρώσει βαρύ τίμημα», σχολίασε το πρωί της Τρίτης ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, έως 15 Παλαιστίνιοι έχουν ως τώρα τραυματιστεί από το ισραηλινά πλήγματα, με το CNN να κάνει λόγο για νεκρούς.

Η κλιμάκωση της έντασης έρχεται στον απόηχο της απαγωγής και δολοφονίας τριών ισραηλινών εφήβων και ενός 16χρονου παλαιστίνιου. Το Τελ Αβίβ έχει αποδώσει τη δολοφονία των νεαρών ισραηλινών στη Χαμάς, κατηγορία την οποία αρνείται η οργάνωση, ενώ για το φόνο του 16χρονου έχουν ομολογήσει την ενοχή τους τρεις εθνικιστές.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ