Αναστασιάδης - Έρογλου αξιολογούν την πορεία του κυπριακού

Σε αξιολόγηση της πορείας των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό θα προβούν σήμερα Δευτέρα ο πρόεδρος της Κυπριακής δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και ο κατοχικός ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου. Σύμφωνα με το κανάλι Σίγμα, η συνάντηση εργασίας θα πραγματοποιηθεί στο παλιό αεροδρόμιο Λευκωσίας, στις 11.30 το πρωί, παρουσία της Ειδικής Αντιπροσώπου του γγ. του ΟΗΕ στην Κύπρο, Λίζας Μπάτενχαϊμ. Τον Πρόεδρο Αναστασιάδη θα συνοδεύουν ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Ε/κ διαπραγματευτής, Ανδρέας Μαυρογιάννης και λειτουργοί από το διπλωματικό γραφείο του Προέδρου και από το γραφείου του κ. Μαυρογιάννη.

Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο της συμφωνίας των δύο πλευρών, που προβλέπει συναντήσεις των δύο ηγετών δύο φορές το μήνα, ώστε να γίνεται πιο συχνή αποτίμηση του έργου των διαπραγματευτών των δύο κοινοτήτων, Ανδρέα Μαυρογιάννη και Κουντρέτ Οζερσάι.

Τη συζήτηση Αναστασιάδη και Έρογλου αναμένεται να απασχολήσει η μη επίτευξη προόδου στις μέχρι στιγμής διαπραγματεύσεις, ως αποτέλεσμα του χάσματος, που εξακολουθεί να χωρίζει τις δύο πλευρές.
Πηγή: skai.gr