Αναστασιάδης: Η Αμμόχωστος θα λύσει το Γόρδιο Δεσμό του Κυπριακού

Λύση στο Κυπριακό λειτουργική και βιώσιμη η οποία θα επανενώνει τον λαό, τον τόπο, τους θεσμούς και την οικονομία ζήτησε ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιαδής, τονίζοντας ότι η επιστροφή της Αμμοχώστου θα μπορούσε να είναι καταλύτης προς αυτή την κατεύθυνση.

«Με την επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της θα μπορέσουμε να θεμελιώσουμε την εμπιστοσύνη απέναντι και προς την Τουρκία, ότι επιτέλους εννοεί αυτά που κατ’ ιδίαν λέει αλλά και πολλές φορές δημοσίως διακηρύττει. Η προτεραιότητα της Αμμοχώστου δεν είναι ένα σύνθημα, ούτε σχήμα λόγου κενού περιεχομένου. Είναι, ίσως, το μαχαίρι που θα λύσει το Γόρδιο Δεσμό του χρονίζοντος κυπριακού προβλήματος. Αυτό το αντιλαμβάνονται, ήδη, όλοι οι συνομιλητές μας, στα Ηνωμένα Έθνη, στην Ευρώπη, στις Ηνωμένες Πολιτείες και όπου αλλού είχαμε την ευκαιρία να το θέσουμε» επισήμανε σύμφωνα με την ιστοσελίδα sigmalive.

Σας διαβεβαιώνω, είπε ο κ. Αναστασιάδης, πως δεν θα κουραστώ να μάχομαι για την Αμμόχωστο και να διεκδικώ την επιστροφή της.
Πηγή: skai.gr