Ν. Κορέα: Απέλπιδες προσπάθειες για τη σωτηρία λίγο πριν το τέλος...

Τις αγωνιώδεις τελευταίες ώρες των παιδιών, και τις απέλπιδες προσπάθειες τους για να κρατηθούν στη ζωή, «μαρτυρούν» οι σοροί των παιδιών που ανασύρονται καθημερινά από τον υγρό τάφο του Sewol.

Τα περισσότερα από τα πτώματα που έχουν βρεθεί τις δύο τελευταίες ημέρες έχουν σπασμένα δάχτυλα, πιθανόν επειδή τα παιδιά προσπαθούσαν απεγνωσμένα τις τελευταίες στιγμές της ζωής τους να σκαρφαλώσουν στα κάθετα πατώματα ή τις οροφές του ναυαγισμένου πλοίου για να διαφύγουν, γράφει η εφημερίδα Ντόνγκα Ίλμπο.

Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν μαθητές του γυμνασίου, από τους οποίους είχε ζητηθεί να παραμείνουν εκεί που βρίσκονταν για την ασφάλειά τους, με αποτέλεσμα να παγιδευτούν.

"Είμαστε εκπαιδευμένοι για εχθρικά περιβάλλοντα, αλλά είναι δύσκολο να είσαι θαρραλέος όταν συναντάς πτώματα σε σκοτεινά νερά", δήλωσε χαρακτηριστικά στο Ρόιτερς ο δύτης Χουάνγκ Ντάε-σικ, ενώ οι κηδείες 25 μαθητών τελούνταν κοντά στην πρωτεύουσα Σεούλ.

Εισαγγελείς που ερευνούν την καταστροφή πραγματοποίησαν επιδρομές στην κατοικία του Γιου Μπιούνγκ-ουν, του επικεφαλής της οικογένειας στην οποία ανήκει η Chonghaejin Marine Co. Ltd, η εταιρεία που λειτουργούσε το πορθμείο Sewol. Πραγματοποίησαν επίσης επιδρομή στην κατοικία του γιου του και στο γραφείο μιας εκκλησίας με την οποία συνδεόταν ο Γιου, δήλωσε ένας εισαγγελέας που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Το Sewol βυθίσθηκε την περασμένη Τετάρτη ενώ εκτελούσε δρομολόγιο ρουτίνας από το λιμάνι Ιντσεον, κοντά στη Σεούλ, προς το νότιο νησί Ζέζου.

Από τους 476 επιβάτες και μέλη του πληρώματος, 339 ήταν παιδιά και δάσκαλοι που βρίσκονταν σε σχολική εκδρομή. Μόνο 174 άνθρωποι διασώθηκαν και οι υπόλοιποι πιστεύεται ότι έχουν πνιγεί. Πολλοί βρέθηκαν στο πίσω μέρος του πλοίου, στο τέταρτο κατάστρωμα.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ, ΑΜΠΕ