Ουκρανία: Οργή της Μόσχας για το αιματηρό επεισόδιο στο Σλαβιάνσκ

Οργή της Μόσχας για το αιματηρό επεισόδιο στην πόλη Σλαβιάνσκ με πέντε νεκρούς και έναν τραυματία. Η Μόσχα καταγγέλλει το Κίεβο για έλλειψη βούλησης να αφοπλιστούν οι ουκρανοί εξτρεμιστές, κατονομάζοντας το Δεξιό Τομέα. Πάντως, το Κίεβο σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι στη συμπλοκή σκοτώθηκε ένα άτομο. 

«Οι παραστρατιωτικοί οργάνωσαν την πρόκληση τη νύχτα της Κυριακής στο Σλαβιάνσκ της Ουκρανίας (περιοχή Ντόνετσκ). Αποδεικνύει οι ουκρανικές αρχές δεν είναι πρόθυμες να αφοπλίσουν τους εθνικιστές και τους εξτρεμιστές», αναφέρει χαρακτηριστικά το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας σε δήλωση που δημοσιεύθηκε την Κυριακή.

«Κατά τη νύχτα της Κυριακής 20 Απριλίου, η ανακωχή του Πάσχα έσπασε στο Σλαβιάνσκ. Η επίθεση των ενόπλων μαχητών από το λεγόμενο Δεξιά Τομέα στοίχισε ζωές αθώων πολιτών... Η ρωσική πλευρά είναι αγανακτισμένη με αυτή την πρόκληση των παραστρατιωτικών, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι αρχές του Κιέβου δεν είναι διατεθειμένες να ελέγξουν και να αφοπλίσουν τους εθνικιστές και εξτρεμιστές» τονίζεται ειδικότερα στην ανακοίνωση του Kρεμλίνου.

"Η Ρωσία επιμένει ότι η ουκρανική πλευρά πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της για μια αποκλιμάκωση στην νοτιοανατολική Ουκρανία", όπως προβλέπει η συμφωνία αυτή, καταλήγει το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας στην ανακοίνωσή του.

Στο μεταξύ, ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ τόνισε ότι είναι αναγκαίο να καταβληθούν περισσότερες προσπάθειες για την εξομάλυνση της κατάστασης στην Ουκρανία, και να μην συζητούνται απλώς πιθανές κυρώσεις κατά της Ρωσίας.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ