Ανατολική Ουκρανία: Περικυκλωμένο από ουκρανικές δυνάμεις το Σλαβιάνσκ

Σφίγγει ο κλοιός στο Σλαβιάνσκ... Περικυκλωμένη από στρατιωτικές δυνάμεις ελεγχόμενες από το Κίεβο είναι η πόλη της ανατολικής Ουκρανία με τη σύγκρουση με τους ρωσόφιλους να φαντάζει αναπόφευκτη. Όπως ανέφερε ο αυτοανακηρυχθείς ρωσόφιλος δήμαρχος της πόλης, Βιατσεσλάβ Πονομαριόφ, οι ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν τεθωρακισμένα οχήματα στη διάθεσή τους.

«Τα οδοφράγματα ενισχύονται στους δρόμους και τους δρόμους στην πόλη της και η πολιτοφυλακή παίρνει προφυλάξεις σε περίπτωση επιθέσεων. Τα στρατεύματα έχουν περικυκλώσει την πόλη. Τα τεθωρακισμένα οχήματα έχουν πάρει θέση. Ετοιμαζόμαστε. Αν προσπαθήσουν να κινηθούν θα πρέπει να τους σταματήσουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πονομαριόφ.

«Γελοίους ισχυρισμούς» χαρακτήρισε στο μεταξύ τις αναφορές Δυτικών ΜΜΕ για ρωσική στρατιωτική παρουσία στην ανατολική Ουκρανία, ο εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν Ντμίτρι Πεσκόφ


Η στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην ουκρανική χερσόνησο της Κριμαίας καθιστά ζωτικής σημασίας την ανάπτυξη εκ μέρους του ΝΑΤΟ σημαντικού αριθμού στρατευμάτων στην ανατολική Ευρώπη αγνοώντας οποιεσδήποτε αντιρρήσεις της Ρωσίας, τόνισε ο υπουργός Άμυνας της Πολωνίας, η οποία είναι μεταξύ των χωρών με την πιο «σκληρή γραμμή» στην ΕΕ έναντι της Μόσχας.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ