«Τιτιβίζουν» ξανά οι Τούρκοι

Ήραν την απαγόρευση στο twitter οι τουρκικές αρχές, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε χθες το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας.

Σε απόφασή του που εκδόθηκε αργά χθες το ανώτατο δικαστήριο της χώρας έκρινε ομόφωνα ότι η απαγόρευση του ιστοτόπου αυτού κοινωνικής δικτύωσης συνιστά παραβίαση του συνταγματικού δικαιώματος στην ελευθερία της έκφρασης και έδωσε εντολή για την άμεση άρσή του.

Ωστόσο, η άρση δεν ήταν άμεση, καθώς η πρόσβαση στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο για τους Τούρκους, επετράπη σχεδόν μία μέρα μετά.

«Έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία για την άρση της απαγόρευσης του Twitter» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένα στέλεχος της επιτροπής τηλεπικοινωνιών.

Οι δικαστικές αποφάσεις που δικαιολογούσαν το μέτρο της απαγόρευσης αποσύρθηκαν σήμερα από τον ιστότοπο της αρχής τηλεπικοινωνιών.

Ο γενικός γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Χαλούκ Ιπέκ είχε προαναγγείλει ότι η απαγόρευση που επέβαλε η τουρκική κυβέρνηση στο Twitter θα αρθεί στις επόμενες ώρες.

Ο αποκλεισμός του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης είχε επιβληθεί τη νύχτα της 20ής προς 21ης Μαρτίου, μετά την εντολή του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αποφάσισε να εμποδίσει την καθημερινή δημοσιοποίηση στο διαδίκτυο καταγγελιών διαφθοράς εναντίον της κυβέρνησής του την παραμονή των δημοτικών εκλογών της 30ής Μαρτίου.

Αυτήν την απόφαση είχε ακολουθήσει ο αποκλεισμός του ιστότοπου YouTube, πριν από μία εβδομάδα, γεγονός που προκάλεσε την παγκόσμια κατακραυγή.

Πηγή: skai.gr