Ρωσία: Στήριξη στην ανεξαρτησία της Κριμαίας από τα κοινοβουλευτικά κόμματα

Ρόλο εγγυητή των ελευθεριών των κατοίκων της Κριμαίας αναλαμβάνει η Μόσχα με σχέδιο ανακοινωθέντος με τίτλο "Για την κατάσταση στην Κριμαία", που κατατέθηκε και από τα τέσσερα κοινοβουλευτικά κόμματα και θα συζητηθεί σήμερα Τρίτη στην Κρατική Δούμα.

Με το σχέδιο ανακοινωθέντος, η Ρωσική Ομοσπονδίας στηρίζει το δημοψήφισμα το οποίο θεωρεί απολύτως νόμιμο. 
Στην πανηγυρική συνεδρίαση θα παραστούν και βουλευτές της Κριμαίας. 

Η Δούμα εκφράζει την υποστήριξη της Ρωσίας στο λαό της Κριμαίας και στην αποφασιστικότητά του να επανενωθεί με τη Ρωσία .

Οι Ρώσοι νομοθέτες δηλώνουν ότι θα προωθήσουν την κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη της Κριμαίας και την ευημερία του πληθυσμού της κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου.

"Η Κρατική Δούμα θα προωθήσει την ασφάλεια όλων των ατόμων που βρίσκονται στο έδαφος της Κριμαίας , ανεξάρτητα από την ιθαγένεια, την εθνικότητα, τη γλώσσα ή το θρήσκευμα και θα εποπτεύει την τήρηση των νόμιμων δικαιωμάτων και των ελευθεριών τους" αναφέρει το σχέδιο.

Εξάλλου, πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ενημέρωσε επισήμως το ρωσικό κοινοβούλιο για το αίτημα της Κριμαίας να ενταχθεί στη Ρωσία, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, κάνοντας την πρώτη αναγκαία κατά το σύνταγμα ενέργεια για την ενσωμάτωση της κριμαϊκής χερσονήσου στην ρωσική επικράτεια.

Ο ρώσος πρόεδρος ενημέρωσε τα δύο σώματα του ρωσικού κοινοβουλίου, τη Δούμα και το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, καθώς και την ρωσική κυβέρνηση, όπως επιτάσσει το ρωσικό σύνταγμα, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Διάταγμα που αναγνωρίζει την Κριμαία ως ανεξάρτητο και αυτοκυρίαρχο κράτος υπέγραψε το βράδυ της Δευτέρας ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως μεταδίδει το ρωσικό κρατικό πρακτορείο RIA Novosti.

Διάγγελμα προς την Ομοσπονδιακή Συνέλευση για το ζήτημα της προσχώρησης της Κριμαίας στη Ρωσία πρόκειται να απευθύνει εντός της ημέρας ο Βλάντιμιρ Πούτιν.

Τη Δευτέρα, Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλαν στοχευμένες κυρώσεις σε βάρος ρώσων αξιωματούχων και αξιωματούχων της Κριμαίας, πρόσωπα τα οποία κατηγόρησαν για υποβάθμιση της εδαφικής ακεραιότητας και αυτοκυριαρχίας της Ουκρανίας.

Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ