Τουλάχιστον 3 νεκροί μετά από μία ακόμα μέρα αιματηρής βίας στη Βενεζουέλα

Νέα ημέρα αιματηρής βίας ήταν η Τετάρτη στη Βενεζουέλα, καθώς τρεις ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια ταραχών στην κεντρική πολιτεία Καραμπόμπο, ενώ νέες σφοδρές οδομαχίες έλαβαν χώρα στην πρωτεύουσα Καράκας μεταξύ αντικυβερνητικών διαδηλωτών και στρατιωτών.

Συνολικά 25 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη των ταραχών στις αρχές Φεβρουαρίου, με τις συνεχιζόμενες και βίαιες κινητοποιήσεις να φέρνουν τον πρόεδρο Νίκολας Μαδούρο αντιμέτωπο με την μεγαλύτερη πρόκληση στη 11μηνη θητεία του.

Οι νεκροί της Τετάρτης είναι ένας φοιτητής, ένας μεσήλικας και ένας στρατιωτικός. Ακτιβιστές της αντιπολίτευσης επέρριψαν ευθύνες σε ένοπλους υποστηρικτές της κυβέρνησης για τον πυροβολισμό του φοιτητή, κοντά στο σπίτι του στην πόλη Βαλένθια.

Ωστόσο, ο κυβερνήτης της πολιτείας υποστήριξε ότι οι πυροβολισμοί προήλθαν από ελεύθερους σκοπευτές που βρίσκονταν ανάμεσα στους διαδηλωτές.

Ο στρατιωτικός σκοτώθηκε από τραύμα που έφερε από σφαίρα κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με «τρομοκράτες εγκληματίες», δήλωσε αξιωματούχος της κυβέρνησης.

Ο 42χρονος μεσήλικας σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των ίδιων συγκρούσεων. Ο άνδρας πυροβολήθηκε την ώρα που έβαφε το εξωτερικό του σπιτιού του, δήλωσε ο τοπικός δήμαρχος.

Την ίδια στιγμή, χιλιάδες υποστηρικτές και αντίπαλοι του κ. Μαδούρο βγήκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας Καράκας σε διαφορετικές διαδηλώσεις. Οι συγκρούσεις ξέσπασαν όταν μέλη της Εθνοφρουράς εμπόδισαν διαδηλωτές να φύγουν από το την περιοχή Πλάζα της Βενεζουέλας με κατεύθυνση τα γραφεία του κρατικού επιτρόπου προστασίας των δικαιωμάτων του πολίτη.

Φοιτητές πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας ανταπέδωσαν με χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters ότι δεκάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν την περιοχή τραυματισμένοι.

«Θα λάβω δραστικά μέτρα κατά αυτών που επιτίθενται και σκοτώνουν ανθρώπους», είπε εξαγριωμένος ο Μαδούρο κατά τη διάρκεια ομιλίας του.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ/Reuters