Reuters: Εκτός πορείας, πάνω από τα στενά της Μάλακα, πετούσε το αγνοούμενο αεροσκάφος

Το αγνοούμενο Boeing 777-200 των Malaysia Airlines πετούσε επί μία ώρα αφότου εξαφανίστηκε από τα ραντάρ και κινήθηκε πάνω από τα Στενά της Μάλακα όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο στρατιωτικό αξιωματούχο της Μαλαισίας.

Έως τώρα δεν έχουν βρεθεί συντρίμμια του αεροσκάφους, ωστόσο, εάν η εν λόγω πληροφορία επιβεβαιωθεί, θα καταδεικνύει πως το αεροπλάνο απομακρύνθηκε από την προδιαγεγραμμένη του πορεία αφότου εξαφανίστηκε από τα ραντάρ, ενισχύοντας προγενέστερο σενάριο που ήθελε το αεροπλάνο να κάνει αναστροφή πριν χαθεί.

Σύμφωνα πάντα με την πηγή του Reuters, το αεροσκάφος «άλλαξε πορεία μετά την [παραθαλάσσια πόλη της Μαλαισίας] Κότα Μπαρού και κινήθηκε σε χαμηλότερο ύψος. Έφτασε στα στενά της Μάλακα».

Ανοιχτά παραμένουν ακόμα τα ενδεχόμενα της αεροπειρατείας, της δολιοφθοράς και της μηχανική βλάβη.

Εν τω μεταξύ, στη δημοσιότητα έδωσε η Interpol τα ονόματα των δύο Ιρανών που επιβιβάστηκαν στην πτήση MH370 με κλεμμένα διαβατήρια, σημειώνοντας ωστόσο πως με τις έως τώρα πληροφορίες δεν κλίνει προς το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.


Composite of Malaysia airlines stolen passport holders


Πρόκειται για τον 19χρονο Πούρια Νουρ Μοχάμαντ (αριστερά) και τον 29χρονο Σαΐντ Μοχάμεντ Ρεζάρ Ντελαγουάρ. Δεν υπάρχει καμία πληροφορία για σύνδεσή τους με τρομοκρατικές οργανώσεις ή ομάδες.

Σύμφωνα με την Interpol, οι δύο άνδρες εισήλθαν στη Μαλαισία με νόμιμα ιρανικά διαβατήρια, τα οποία στη συνέχεια άλλαξαν με τα κλεμμένα διαβατήρια, ένα έγγραφο Αυστρίας και ένα έγγραφο Ιταλίας.

Νωρίτερα, οι Αρχές της Μαλαισίας ανακοίνωσαν πως δεν υπάρχει καμία ένδειξη πως ο πρώτος εξ’ αυτών, ένας 19χρονος άνδρας, συνδέεται με τρομοκρατική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με την εκτίμησή τους, ο 19χρονος επιθυμούσε να ζητήσει πολιτικό άσυλο στη Γερμανία.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ