Κλείσιμο

«Μη ασιάτες» οι ύποπτοι επιβάτες στο αγνοούμενο αεροπλάνο

Οι δύο ύποπτοι άνδρες που χρησιμοποίησαν κλεμμένα διαβατήρια προκειμένου να επιβιβαστούν στο αγνοούμενο αεροσκάφος της Malaysian Airlines δεν μοιάζουν φυσιογνωμικά με ασιάτες, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο επικεφαλής της έρευνας της Μαλαισίας για την εξαφάνιση του Boeing 777-200.

Παράλληλα, σε ένα ακόμα πλήγμα για την άκαρπη ως τώρα έρευνα, προσέθεσε πως το καύσιμο από τις δύο πετρελαιοκηλίδες που είχαν εντοπιστεί το Σάββατο στα ανοιχτά του Βιετνάμ δεν προέρχεται από το αγνοούμενο αεροπλάνο.

Νωρίτερα, ο Γενικός Επιθεωρητής της Αστυνομίας της ασιατικής χώρας, Ταν Σρι Καλίντ Αμπού Μπακάρ, ανακοίνωσε πως η πραγματική ταυτότητα ενός εκ των δύο ανδρών έχει εξακριβωθεί, προσθέτοντας πως πως οι δύο ύποπτοι επιβάτες δεν είναι μαλαισιανοί και δεν υπάρχει κανένα στοιχείο το το πώς εισήλθαν στη χώρα.

Αρνήθηκε ωστόσο να δώσει περισσότερες πληροφορίες, όπως την υπηκοότητα του ταυτοποιημένου επιβάτη.

Οι δύο εν λόγω επιβάτες αγόρασαν τα εισιτήριά τους ταυτόχρονα, με διαβατήρια που κλάπηκαν κατά τα τελευταία χρόνια στην Ταϊλάνδη.

Αγόρασαν επίσης εισιτήρια για την πτήση-σύνδεση από Πεκίνο προς Ευρώπη.

Άκαρπες ακόμα οι έρευνες

Εν τω μεταξύ, άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου Boeing 777-200, που εξαφανίστηκε το βράδυ της Παρασκευής (20:40 ώρα Ελλάδος) πάνω από τα νερά της Νότιας Σινικής Θάλασσας,

Νωρίτερα, οι Αρχές του Βιετνάμ ανακοίνωσαν πως αντικείμενο που έμοιαζε με σωστική λέμβο και είχε εντοπιστεί στα νερά της Νότιας Σινικής δεν έχει σχέση με το αεροπλάνο.

Παράλληλα, ακόμα αναζητείται αντικείμενο που θύμιζε πόρτα αεροπλάνου και εθεάθη από υδροπλάνο το απόγευμα της Κυριακής.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ