Bild: Υπουργοί της Μέρκελ μέσα στους 320 στόχους της NSA στη Γερμανία

Μέλη του υπουργικού συμβουλίου της Γερμανίας και συνολικά 320 σημαίνουσες προσωπικότητες της Γερμανίας φέρεται να έχει βάλει στο στόχαστρό της η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) των Ηνωμένων Πολιτειών, μετά την εντολή του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα να μην παρακολουθούνται ηγέτες κρατών, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild.

«Έχουμε την εντολή να μην χάσουμε καμία πληροφορία, τώρα που δεν μπορούμε να παρακολουθούμε τις επικοινωνίες της καγκελαρίου απευθείας», δήλωσε χαρακτηριστικά μη κατονομασμένη πηγή της NSA που επικαλείται η Bild.

Μεταξύ των φερόμενων «στόχων» είναι και ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ, στενός συνεργάτης της κ. Μέρκελ.

Λιτή ήταν η απάντηση του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο ανακοίνωσε πως δε σχολιάζει «ισχυρισμούς μη κατονομασμένων ατόμων».

Σημειώνεται πως το Βερολίνο επιζητεί ένα σύμφωνο «μη κατασκοπίας» με την Ουάσιγκτον, με τον υπουργό Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Στάινμάγερ να επισκέπτεται τις ΗΠΑ την Πέμπτη προκειμένου να συζητήσει μία τέτοια συμφωνία.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ